| | | HOZZÁVALÓK:
2 evÅ‘kanál fenyÅ‘mag 2 evÅ‘kanál kapor (apróra vágott) 1 fej vöröshagyma 1 halkocka 25 dkg filézett halhús 1 tojás 12 evÅ‘kanál zsemlemorzsa 4 evÅ‘kanál majonéz 1 citrom (reszelt héja) 1 csipetnyi Å‘rölt fahéj 1 csipetnyi Å‘rölt bors 8 salátalevél só
ELKÉSZÍTÉS
A fenyÅ‘magot teflonban aranyszínűre pirítjuk, majd tálba szórjuk, és kihűtjük. A halkockát 5 dl vízben feloldjuk, felforraljuk, és beletesszük a halat. 5 percig pároljuk, majd levesszük a hal bÅ‘rét, és kiszedjük a gerincét. A filét a fenyÅ‘maghoz adjuk, beletesszük a tojást, 2 evÅ‘kanál morzsát, a majonézt, a finomra vágott hagymát, a kaprot, a citromhéjat, a fahéjat, a borsot, és robotgéppel összedolgozzuk. 8 golyót formálunk a masszából, és a maradék morzsában meghempergetjük. Az olajban 3-4 darabonként megsütjük a fasírtokat, majd papírtörlÅ‘re szedjük. A salátaleveleket kis tányérokra osztjuk, elrendezzük a golyókat, és kaporral díszítjük. |
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|