Török halfasírt Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnÅ‘ 
 
HOZZÁVALÓK:

2 evÅ‘kanál fenyÅ‘mag
2 evÅ‘kanál kapor (apróra vágott)
1 fej vöröshagyma
1 halkocka
25 dkg filézett halhús
1 tojás
12 evÅ‘kanál zsemlemorzsa
4 evÅ‘kanál majonéz
1 citrom (reszelt héja)
1 csipetnyi Å‘rölt fahéj
1 csipetnyi Å‘rölt bors
8 salátalevél


ELKÉSZÍTÉS

A fenyÅ‘magot teflonban aranyszínűre pirítjuk, majd tálba szórjuk, és kihűtjük. A halkockát 5 dl vízben feloldjuk, felforraljuk, és beletesszük a halat. 5 percig pároljuk, majd levesszük a hal bÅ‘rét, és kiszedjük a gerincét. A filét a fenyÅ‘maghoz adjuk, beletesszük a tojást, 2 evÅ‘kanál morzsát, a majonézt, a finomra vágott hagymát, a kaprot, a citromhéjat, a fahéjat, a borsot, és robotgéppel összedolgozzuk. 8 golyót formálunk a masszából, és a maradék morzsában meghempergetjük. Az olajban 3-4 darabonként megsütjük a fasírtokat, majd papírtörlÅ‘re szedjük. A salátaleveleket kis tányérokra osztjuk, elrendezzük a golyókat, és kaporral díszítjük.

Forrás: http://www.fakanal.hu/