Tonhalas-pórés makaróni Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnÅ‘ 
 
HOZZÁVALÓK:

30 dkg tonhal
40 dkg makaróni tészta
20 dkg reszelt ementáli sajt
4 póréhagyma
4 dkg vaj
3 evÅ‘kanál olaj
1,.5 dl tyúkhúsleves (leveskockából)
Å‘rölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A póréhagymák zöld részének csak egyharmadát használjuk, ezt és a fehér részt vékonyan felkarikázzuk, majd a vaj felében és 1 evÅ‘kanál olajban megfuttatjuk. A levessel felöntjük, borssal megszórjuk, és teljesen puhára pároljuk. Amikor kész, pürésítjük. A makarónit lobogó sós vízben kifÅ‘zzük, lecsöpögtetjük, mély tálban elkeverjük a maradék olajjal, és az apró darabkákra vágott vajjal. Végül belekeverjük a kis darabokra szeletelt halat, a pórés krémet és a sajt felét. Jénai tálba öntjük, a maradék sajttal megszórjuk, és grillen készre sütjük.

Forrás: http://www.fakanal.hu/