| | | HOZZÁVALÓK:
30 dkg tonhal 40 dkg makaróni tészta 20 dkg reszelt ementáli sajt 4 póréhagyma 4 dkg vaj 3 evÅ‘kanál olaj 1,.5 dl tyúkhúsleves (leveskockából) Å‘rölt bors só
ELKÉSZÍTÉS
A póréhagymák zöld részének csak egyharmadát használjuk, ezt és a fehér részt vékonyan felkarikázzuk, majd a vaj felében és 1 evÅ‘kanál olajban megfuttatjuk. A levessel felöntjük, borssal megszórjuk, és teljesen puhára pároljuk. Amikor kész, pürésítjük. A makarónit lobogó sós vízben kifÅ‘zzük, lecsöpögtetjük, mély tálban elkeverjük a maradék olajjal, és az apró darabkákra vágott vajjal. Végül belekeverjük a kis darabokra szeletelt halat, a pórés krémet és a sajt felét. Jénai tálba öntjük, a maradék sajttal megszórjuk, és grillen készre sütjük. |
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|