Tonhalas-paradicsomos cannelloni Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
 
HOZZÁVALÓK:

16 canelloni (készen kapható)
40 dkg tonhal (konzerv)
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 piros paprika
3 szál újhagyma
50 dkg ricotta sajt
1 darabolt paradicsom (konzerv)
szárított, morzsolt kakukkfű, oreganó, zsálya, friss bazsalikomlevelek
5 dkg reszelt parmezán sajt
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A leszűrt tonhal olajából néhány evőkanálnyit egy serpenyőbe teszünk, felforrósítjuk, és megfonnyasztjuk benne a finomra vágott hagymát, újhagymát, fokhagymát és a vékonyan felkarikázott paprikát. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a ricottát és a tonhalat, megszórjuk a fűszerekkel, megsózzuk, és jól összekeverjük. A cannelloni csöveket megtöltjük a keverékkel, és kivajazott tűzálló tálba egymás mellé rakjuk. A paradicsomkonzervet egy lábasban felmelegítjük, a tetejére öntjük, megszórjuk finomra vágott friss bazsalikommal és reszelt parmezán sajttal. Előmelegített, 180 °C-os sütőben 30-35 percig sütjük. Reszelt sajtot és kenyeret kínálunk mellé.

Variáció
A töltelékbe 5 dkg magozott fekete olajbogyót is tehetünk, ez még inkább mediterrán aromát ad az ételnek.

Forrás: http://www.fakanal.hu/