Tonhalas krokett Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
 
HOZZÁVALÓK:

25 dkg búzadara
3 dl tyúkhúsleves (leveskockából)
2 dkg vaj
2 tojás
1 tojássárgája
20 dkg tonhal (konzerv)
pirospaprika
1 evőkanál menta (apróra vágott)
zsemlemorzsa
őrölt bors

2 evőkanál koriander (apróra vágott)
olaj, a sütéshez

A díszítéshez
korianderlevél

ELKÉSZÍTÉS

A búzadarát jénai tálba tesszük, a húslevest ráöntjük, sóval, borssal meghintjük, és lefedve addig főzzük, míg puha lesz, és minden folyadék elpárolog. Villával szétnyomkodjuk, majd a vajjal, 1 tojással, a tojássárgájával, kevés sóval, borssal összekeverjük. A tonhalat lecsöpögtetjük, majd a paprikával, a mentával, a korianderrel, sóval és borssal összedolgozzuk. A masszából 8 golyót formálunk, ezeket tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban megsütjük. Tányérokra rakjuk, és korianderrel megszórjuk. Hidegen és melegen is tálalhatjuk.

Variáció
Tonhal helyett főtt marhahúst vagy bárányhúst is használhatunk.

Forrás: http://www.fakanal.hu/