HOZZÁVALÓK:
25 dkg búzadara
3 dl tyúkhúsleves (leveskockából)
2 dkg vaj
2 tojás
1 tojássárgája
20 dkg tonhal (konzerv)
pirospaprika
1 evőkanál menta (apróra vágott)
zsemlemorzsa
őrölt bors
só
2 evőkanál koriander (apróra vágott)
olaj, a sütéshez
A díszítéshez
korianderlevél
ELKÉSZÍTÉSA búzadarát jénai tálba tesszük, a húslevest ráöntjük, sóval, borssal meghintjük, és lefedve addig főzzük, míg puha lesz, és minden folyadék elpárolog. Villával szétnyomkodjuk, majd a vajjal, 1 tojással, a tojássárgájával, kevés sóval, borssal összekeverjük. A tonhalat lecsöpögtetjük, majd a paprikával, a mentával, a korianderrel, sóval és borssal összedolgozzuk. A masszából 8 golyót formálunk, ezeket tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban megsütjük. Tányérokra rakjuk, és korianderrel megszórjuk. Hidegen és melegen is tálalhatjuk.
VariációTonhal helyett főtt marhahúst vagy bárányhúst is használhatunk.