Tollhegytészta tonhallal Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnÅ‘ 
 
HOZZÁVALÓK:

15-15 dkg tonhal olajban (konzerv) és (konzerv) zöldborsó
2 ág angol zeller
5 dkg kapribogyó
1 fej vöröshagyma
4 evÅ‘kanál olívaolaj
20 dkg (konzerv) paradicsom
10 dkg garnélarák
1 citrom
1 gerezd fokhagyma
2 evÅ‘kanál petrezselyem
30 dkg tollhegy (penne) tészta
Å‘rölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A tésztát forrásban lévÅ‘ sós vízben megfÅ‘zzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük, hűlni hagyjuk. A hagymát finomra vágjuk, a zellert felkarikázzuk, és 2 evÅ‘kanál olajban 5 percig pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, és még 5 percig pároljuk. Levesszük a tűzrÅ‘l, beletesszük a lecsöpögtetett kapribogyót, garnélarákot, zöldborsót, darabokra tördelt tonhalat, a maradék olajat, a zúzott fokhagymát, a citrom levét, a petrezselymet, és sóval, borssal ízesítjük. Összeforgatjuk a tésztával, fóliával lefedjük, és 2 órára hűtÅ‘be tesszük, közben többször megkeverjük.

Forrás: http://www.fakanal.hu/