| | | HOZZÁVALÓK:
15-15 dkg tonhal olajban (konzerv) és (konzerv) zöldborsó 2 ág angol zeller 5 dkg kapribogyó 1 fej vöröshagyma 4 evÅ‘kanál olívaolaj 20 dkg (konzerv) paradicsom 10 dkg garnélarák 1 citrom 1 gerezd fokhagyma 2 evÅ‘kanál petrezselyem 30 dkg tollhegy (penne) tészta Å‘rölt bors só
ELKÉSZÍTÉS
A tésztát forrásban lévÅ‘ sós vízben megfÅ‘zzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük, hűlni hagyjuk. A hagymát finomra vágjuk, a zellert felkarikázzuk, és 2 evÅ‘kanál olajban 5 percig pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, és még 5 percig pároljuk. Levesszük a tűzrÅ‘l, beletesszük a lecsöpögtetett kapribogyót, garnélarákot, zöldborsót, darabokra tördelt tonhalat, a maradék olajat, a zúzott fokhagymát, a citrom levét, a petrezselymet, és sóval, borssal ízesítjük. Összeforgatjuk a tésztával, fóliával lefedjük, és 2 órára hűtÅ‘be tesszük, közben többször megkeverjük. |
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|