Tejszínes halgombócleves Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnÅ‘ 
 
HOZZÁVALÓK:

50 dkg amurfilé
1 fej vöröshagyma
1 liter zöldségleves
1,5 dl tejszín
1 csokor petrezselyem
1 citrom
Å‘rölt bors


a gombóchoz
2 zsemle
20 dkg lazac (füstölt)
1 kis fej vöröshagyma
1 tojás
1 csokor kapor
zsemlemorzsa
1 liter zöldségleves
Å‘rölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A halat vágjuk kockákra, és közben szedjük ki belÅ‘le a nagyobb szálkákat. Az apróra vágott hagymával együtt tegyük fazékba, és öntsük hozzá a zöldséglevest. Sózzuk, borsozzuk meg, és fÅ‘zzük puhára. Ezután turmixoljuk krémesre, majd újból forraljuk
fel, közben adjuk hozzá a tejszínt, a petrezselymet és a reszelt citromhéjat. A citrom levével pedig tegyük pikánssá. A gombóchoz a beáztatott, kinyomkodott zsemléket tegyük keverÅ‘edénybe a megdarált lazaccal, az apróra vágott hagymával és a tojással együtt. Keverjük össze, szórjuk meg sóval, borssal és kaporral. Annyi zsemlemorzsát szórjunk hozzá, hogy könnyen formázható masszát kapjunk. Vizes kézzel formáljunk belÅ‘le mogyoró nagyságú gombócokat, és forrásban lévÅ‘ zöldséglevesben, közepes tűzön fÅ‘zzük puhára. Tálalásig a saját fÅ‘zÅ‘levében tartsuk melegen. Tálaláskor merjük tányérokba a forró hallevest, tegyük bele a lazacgombócokat, és szórjuk meg kevés friss kaporral.

Forrás: http://www.fakanal.hu/