Sült keszeg paradicsommal Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnÅ‘ 
 
HOZZÁVALÓK:

3 konyhakész keszeg
75 dkg paradicsom
30 dkg olajbogyó (magozott)

A szószhoz
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 citrom (leve)
5 evÅ‘kanál olaj
2 evÅ‘kanál koriander (apróra vágott)
1 kávéskanál Å‘rölt kömény
1 kávéskanál pirospaprika
pirospaprika (csípÅ‘s)
Å‘rölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A szószhoz a hagymát felkockázzuk, a zúzott fokhagymával, a citromlével, az olajjal, a korianderrel, a fűszerekkel, csipetnyi sóval összekeverjük. A halat szárazra töröljük. A máz negyedét félretesszük, a többivel kívül-belül bekenjük a halat. Folpackkal lefedjük, és 4 órára hűtÅ‘be tesszük. A paradicsomokat felkarikázzuk. Olajjal kikent tűzálló tálba tesszük a halakat, a paradicsomokkal lefedjük, és Delikáttal meghintjük. A maradék szósszal meglocsoljuk, és forró sütÅ‘ben, a levével gyakran locsolgatva megsütjük. Az olajbogyókat 5 percre forró vízbe tesszük, majd lecsöpögtetjük, és a sütés félidejében a hal köré rendezzük. Melegen, a formában tálaljuk.
A eredeti marokkói recept szerint a szószhoz még kevés tyúk- vagy sertéshúslevest is adnak.

Forrás: http://www.fakanal.hu/