| | | HOZZÁVALÓK:
3 konyhakész keszeg 75 dkg paradicsom 30 dkg olajbogyó (magozott)
A szószhoz 1 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 2 citrom (leve) 5 evÅ‘kanál olaj 2 evÅ‘kanál koriander (apróra vágott) 1 kávéskanál Å‘rölt kömény 1 kávéskanál pirospaprika pirospaprika (csípÅ‘s) Å‘rölt bors só
ELKÉSZÍTÉS
A szószhoz a hagymát felkockázzuk, a zúzott fokhagymával, a citromlével, az olajjal, a korianderrel, a fűszerekkel, csipetnyi sóval összekeverjük. A halat szárazra töröljük. A máz negyedét félretesszük, a többivel kívül-belül bekenjük a halat. Folpackkal lefedjük, és 4 órára hűtÅ‘be tesszük. A paradicsomokat felkarikázzuk. Olajjal kikent tűzálló tálba tesszük a halakat, a paradicsomokkal lefedjük, és Delikáttal meghintjük. A maradék szósszal meglocsoljuk, és forró sütÅ‘ben, a levével gyakran locsolgatva megsütjük. Az olajbogyókat 5 percre forró vízbe tesszük, majd lecsöpögtetjük, és a sütés félidejében a hal köré rendezzük. Melegen, a formában tálaljuk.
A eredeti marokkói recept szerint a szószhoz még kevés tyúk- vagy sertéshúslevest is adnak. |
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|