| | | HOZZÁVALÓK:
60 dkg fehér spárga 4 szelet pisztráng 2 evÅ‘kanál mogyoróolaj
A mártáshoz 1 tojás 1 dl tejszín 2 evÅ‘kanál salátaecet 25 dkg vaj 1-1 evÅ‘kanál finomra vágott friss kapor, petrezselyem, snidling és zsázsa Å‘rölt bors só
ELKÉSZÍTÉS
A spárgákat meghámozzuk, a kemény végüket levágjuk, sós vízben puhára fÅ‘zzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük. A mártáshoz a tojásfehérjébÅ‘l kemény habot verünk, és a tejszínt is habbá verjük. Az ecetet felforraljuk, levesszük a tűzrÅ‘l, és forgácsonként hozzákeverjük a hideg vajat. Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a tojássárgáját, és fakanállal majd elektromos habverÅ‘vel 1-2 percig keverjük. Hozzáadjuk a felvert tejszínt, végül a tojásfehérje habot, és belekeverjük a fűszereket, majd mártásos tálkába öntjük. A halszeletek mindkét oldalát olajjal bekenjük, és grillsütÅ‘ben kb. 5 perc alatt megsütjük, majd sózzuk, borsozzuk, tányérra tesszük, körérendezzük a spárgát, és mellé kínáljuk a mártást.
A spárgákat újhagymaszárral csokorba köthetjük, úgy szebben mutatnak a tányéron. |
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|