Spagetti rákkal Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnÅ‘ 
 
HOZZÁVALÓK:

50 dkg spagetti
45 dkg zúzott paradicsom
20 dkg apró rák (konzerv)
1 fej vöröshagyma
1 sárgarépa
3 gerezd fokhagyma
2 evÅ‘kanál olaj
csipetnyi Cayenne bors
2 dl száraz fehérbor
1 kávéskanál cukor
12 kagyló (konzerv)
1 dl halászlé (halászlékockából)
12,5 dkg ringli (ajóka)
12,5 dkg tonhal
petrezselyem
4 dkg vaj
4 evÅ‘kanál petrezselyem (apróra vágott)
Å‘rölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A hagymát, a répát és 1 gerezd fokhagymát finomra vágjuk, majd 2 evÅ‘kanál olajban megpároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a cayenne borsot, 1 dl bort és a cukrot. Kevés sóval, borssal ízesítjük, és 30 percig lefedve pároljuk. A kagylókat mély lábasba tesszük a halászlével, a zúzott fokhagymával és a maradék borral. Lefedve 5 percig forraljuk, majd kivesszük, a levet áttörjük. A tonhal húsát kockákra vágjuk, az ajókákkal és a rákokkal a vajban megpirítjuk. A spagettit sós vízben kifÅ‘zzük. A paradicsomos szószt, a kagylókat a lével együtt, a petrezselymet és a halas-rákos húst összekeverjük. A kifÅ‘tt tésztát tálba tesszük, a meleg szósszal meglocsoljuk, rátesszük a halas keveréket, és forrón tálaljuk.

Forrás: http://www.fakanal.hu/