| | | HOZZÁVALÓK:
50 dkg spagetti 45 dkg zúzott paradicsom 20 dkg apró rák (konzerv) 1 fej vöröshagyma 1 sárgarépa 3 gerezd fokhagyma 2 evÅ‘kanál olaj csipetnyi Cayenne bors 2 dl száraz fehérbor 1 kávéskanál cukor 12 kagyló (konzerv) 1 dl halászlé (halászlékockából) 12,5 dkg ringli (ajóka) 12,5 dkg tonhal petrezselyem 4 dkg vaj 4 evÅ‘kanál petrezselyem (apróra vágott) Å‘rölt bors só
ELKÉSZÍTÉS
A hagymát, a répát és 1 gerezd fokhagymát finomra vágjuk, majd 2 evÅ‘kanál olajban megpároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a cayenne borsot, 1 dl bort és a cukrot. Kevés sóval, borssal ízesítjük, és 30 percig lefedve pároljuk. A kagylókat mély lábasba tesszük a halászlével, a zúzott fokhagymával és a maradék borral. Lefedve 5 percig forraljuk, majd kivesszük, a levet áttörjük. A tonhal húsát kockákra vágjuk, az ajókákkal és a rákokkal a vajban megpirítjuk. A spagettit sós vízben kifÅ‘zzük. A paradicsomos szószt, a kagylókat a lével együtt, a petrezselymet és a halas-rákos húst összekeverjük. A kifÅ‘tt tésztát tálba tesszük, a meleg szósszal meglocsoljuk, rátesszük a halas keveréket, és forrón tálaljuk. |
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|