| | | HOZZÁVALÓK:
8 burgonya 2 paprika (piros színű) 10 dkg sonka 30 dkg rákhús 3 evÅ‘kanál olaj 2 evÅ‘kanál kapor (apróra vágott) 2 evÅ‘kanál citromlé Å‘rölt bors só
A díszitéshez citrom
ELKÉSZÍTÉS
A burgonyákat héjában, sós vízben megfÅ‘zzük, ügyelve arra, hogy ne essenek szét. Meghámozzuk, és karikákra vágjuk. Meghámozzuk a paprikákat, és kockákra vágjuk. A sonkát felkockázzuk. Az olajat, a rákhúst, a kaprot és a citromlevet összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. A krumplit, a paprikát, a rákot és a sonkát salátástálba tesszük, majd ráöntjük az olajos keveréket. Citromkarikákkal díszítve tálaljuk.
Olcsóbban elÅ‘állíthatjuk az ételt, ha rák helyett sonkát használunk. |
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|