Sonkás-rákos krumplisaláta Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnÅ‘ 
 
HOZZÁVALÓK:

8 burgonya
2 paprika (piros színű)
10 dkg sonka
30 dkg rákhús
3 evÅ‘kanál olaj
2 evÅ‘kanál kapor (apróra vágott)
2 evÅ‘kanál citromlé
Å‘rölt bors


A díszitéshez
citrom

ELKÉSZÍTÉS

A burgonyákat héjában, sós vízben megfÅ‘zzük, ügyelve arra, hogy ne essenek szét. Meghámozzuk, és karikákra vágjuk. Meghámozzuk a paprikákat, és kockákra vágjuk. A sonkát felkockázzuk. Az olajat, a rákhúst, a kaprot és a citromlevet összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. A krumplit, a paprikát, a rákot és a sonkát salátástálba tesszük, majd ráöntjük az olajos keveréket. Citromkarikákkal díszítve tálaljuk.
Olcsóbban elÅ‘állíthatjuk az ételt, ha rák helyett sonkát használunk.

Forrás: http://www.fakanal.hu/