| | | HOZZÁVALÓK:
12 fÅ‘tt fürjtojás 40 dkg füstölt pisztrángfilé 6 levél fodros saláta 2 fejes saláta 1 uborka 12 retek 6 evÅ‘kanál olaj 3 evÅ‘kanál tárkonyecet 2 evÅ‘kanál apróra vágott kapor 10 dkg sós csipsz Å‘rölt bors só
ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat kettévágjuk. A halat vastagon felszeleteljük. A salátát megmossuk, lecsöpögtetjük, és apró darabokra tépkedjük. Az uborkát meghámozzuk, és vékonyan felkarikázzuk. A retket gyufaszálnyi vastagra szeleteljük. Mély tálban az olajat simára keverjük az ecettel meg a kaporral, és sóval, borssal ízesítjük. Beleforgatjuk a salátát, és tányérokra adagoljuk. Mindegyikre teszünk tojásdarabokat, csipszeket, halszeleteket, retekdarabokat, uborkakarikákat, és kaporral megszórjuk. Végül sóval, borssal ízesítjük, és rögtön tálaljuk.
Ajókás szendvicset vagy tÅ‘kehalkrémet kínálhatunk hozzá. Ez utóbbi esetben még több csipszet tegyünk a salátába! |
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|