Saláta füstölt pisztránggal Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnÅ‘ 
 
HOZZÁVALÓK:

12 fÅ‘tt fürjtojás
40 dkg füstölt pisztrángfilé
6 levél fodros saláta
2 fejes saláta
1 uborka
12 retek
6 evÅ‘kanál olaj
3 evÅ‘kanál tárkonyecet
2 evÅ‘kanál apróra vágott kapor
10 dkg sós csipsz
Å‘rölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A tojásokat kettévágjuk. A halat vastagon felszeleteljük. A salátát megmossuk, lecsöpögtetjük, és apró darabokra tépkedjük. Az uborkát meghámozzuk, és vékonyan felkarikázzuk. A retket gyufaszálnyi vastagra szeleteljük. Mély tálban az olajat simára keverjük az ecettel meg a kaporral, és sóval, borssal ízesítjük. Beleforgatjuk a salátát, és tányérokra adagoljuk. Mindegyikre teszünk tojásdarabokat, csipszeket, halszeleteket, retekdarabokat, uborkakarikákat, és kaporral megszórjuk. Végül sóval, borssal ízesítjük, és rögtön tálaljuk.

Ajókás szendvicset vagy tÅ‘kehalkrémet kínálhatunk hozzá. Ez utóbbi esetben még több csipszet tegyünk a salátába!

Forrás: http://www.fakanal.hu/