Sajtos-pórés nyelvhal Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnÅ‘ 
 
HOZZÁVALÓK:

4 nagy póréhagyma (fehér része)
20 dkg edami sajt (reszelt)
4 nyelvhalfilé
2 dl tejszín
2 dkg vaj
Å‘rölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A pórét hosszában vékonyan felszeleteljük, sós vízben puhára fÅ‘zzük, majd konyhai papírtörlÅ‘re szedjük. Kivajazott mély tepsibe egy adag pórét teszünk, reszelt sajttal megszórjuk, és ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók elfogynak. Kevés borssal megszórjuk, ráöntjük a tejszínt, és sütÅ‘ben 35 percig sütjük. A halat is a tepsibe tesszük, sóval, borssal meghintjük, a maradék vajat rámorzsoljuk, és készre sütjük. FÅ‘tt burgonyát adunk mellé.

Olcsóbban is elkészíthetjük, ha a nyelvhalat vékony szeletekre vágott fÅ‘tt sonkával helyettesítjük.

Forrás: http://www.fakanal.hu/