| | | HOZZÁVALÓK:
4 nagy póréhagyma (fehér része) 20 dkg edami sajt (reszelt) 4 nyelvhalfilé 2 dl tejszín 2 dkg vaj Å‘rölt bors só
ELKÉSZÍTÉSA pórét hosszában vékonyan felszeleteljük, sós vízben puhára fÅ‘zzük, majd konyhai papírtörlÅ‘re szedjük. Kivajazott mély tepsibe egy adag pórét teszünk, reszelt sajttal megszórjuk, és ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók elfogynak. Kevés borssal megszórjuk, ráöntjük a tejszínt, és sütÅ‘ben 35 percig sütjük. A halat is a tepsibe tesszük, sóval, borssal meghintjük, a maradék vajat rámorzsoljuk, és készre sütjük. FÅ‘tt burgonyát adunk mellé. Olcsóbban is elkészíthetjük, ha a nyelvhalat vékony szeletekre vágott fÅ‘tt sonkával helyettesítjük. |
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|