| | | HOZZÁVALÓK:
45 dkg penne (tollhegy) tészta 24 zöld spárgafej 15 dkg csiperkegomba 2 csipetnyi sáfrány 2 gerezd fokhagyma 5 evÅ‘kanál olaj 25 dkg (konzerv) aprórák 2 evÅ‘kanál apróra vágott snidling 1 evÅ‘kanál apróra vágott bazsalikom 1 evÅ‘kanál balzsamecet Å‘rölt bors só
ELKÉSZÍTÉS
A tésztát sós, sáfrányos vízben kifÅ‘zzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük. A spárgákat megmossuk, kemény részüket kivágjuk, a többit gÅ‘zben puhára pároljuk, hideg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük. A gombákat megtisztítjuk, száraikat kitörjük (készíthetünk belÅ‘le levest), a kalapokat vékonyan felszeleteljük. 2 evÅ‘kanál forró olajban a rákokat és a zúzott fokhagymát átforgatjuk, majd hozzáadjuk a gombás szószt, és nagylángon puhára pároljuk. A snidlinggel és a bazsalikommal megszórjuk, majd levesszük a tűzrÅ‘l. A maradék olajat meg az ecetet simára keverjük, és sóval, borssal ízesítjük. A gombás szószt a tésztához keverjük, az ecetes mártással meglocsoljuk, folpackkal lefedjük, és tálalásig hűtÅ‘ben érleljük. |
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|