Sáfrányos halleves Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnÅ‘ 
 
HOZZÁVALÓK:

2 fej vöröshagyma
kávéskanál pirospaprika
1 babérlevél
50 dkg paradicsompüré
3 evÅ‘kanál liszt
60 dkg tőkehal
kagyló
2,5 dl száraz fehérbor
5 dl füstölt halleves (leveskockából)
3 gerezd fokhagyma
8 mandula (hámozott)
2 evÅ‘kanál petrezselyem (apróra vágott)
1 kávéskanál sáfrány
Å‘rölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A hagymákat apróra vágjuk, és az olaj felében üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paprikát, a babérlevelet, a paradicsompürét, és sóval, borssal ízesítjük. Lefedve, kislángon 10 percig fÅ‘zzük. A halat 4 részre vágjuk, lisztbe forgatjuk, és a maradék olajban mindkét oldalukon pirosra sütjük a szeleteket, majd elÅ‘melegített sütÅ‘be tesszük, míg a leves teljesen elkészül. A kagylókat folyó vízzel megmossuk, és a borban 3 percig forraljuk, hogy kinyíljanak, majd ezeket is meleg helyen tartjuk felhasználásig. A bort leszűrjük, hozzáadjuk a hallevest, és felforraljuk. Ekkor beleöntjük a hagymás-paradicsomos szószt, és a felére forraljuk. A fokhagymákat a mandulával és 1 evÅ‘kanál lével turmixoljuk. Hozzáadjuk a petrezselymet, a sáfrányt, majd az egészet a levesbe keverjük. Lefedve, kislángon még 1 percig fÅ‘zzük. Amikor kész, a levest a halszeletekre és a kagylókra öntjük, és alufóliával lefedjük. 1 percre forró sütÅ‘be tesszük, és átmelegítjük.

Forrás: http://www.fakanal.hu/