| | | HOZZÁVALÓK:
2 fej vöröshagyma kávéskanál pirospaprika 1 babérlevél 50 dkg paradicsompüré 3 evÅ‘kanál liszt 60 dkg tÅ‘kehal kagyló 2,5 dl száraz fehérbor 5 dl füstölt halleves (leveskockából) 3 gerezd fokhagyma 8 mandula (hámozott) 2 evÅ‘kanál petrezselyem (apróra vágott) 1 kávéskanál sáfrány Å‘rölt bors só
ELKÉSZÍTÉS
A hagymákat apróra vágjuk, és az olaj felében üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paprikát, a babérlevelet, a paradicsompürét, és sóval, borssal ízesítjük. Lefedve, kislángon 10 percig fÅ‘zzük. A halat 4 részre vágjuk, lisztbe forgatjuk, és a maradék olajban mindkét oldalukon pirosra sütjük a szeleteket, majd elÅ‘melegített sütÅ‘be tesszük, míg a leves teljesen elkészül. A kagylókat folyó vízzel megmossuk, és a borban 3 percig forraljuk, hogy kinyíljanak, majd ezeket is meleg helyen tartjuk felhasználásig. A bort leszűrjük, hozzáadjuk a hallevest, és felforraljuk. Ekkor beleöntjük a hagymás-paradicsomos szószt, és a felére forraljuk. A fokhagymákat a mandulával és 1 evÅ‘kanál lével turmixoljuk. Hozzáadjuk a petrezselymet, a sáfrányt, majd az egészet a levesbe keverjük. Lefedve, kislángon még 1 percig fÅ‘zzük. Amikor kész, a levest a halszeletekre és a kagylókra öntjük, és alufóliával lefedjük. 1 percre forró sütÅ‘be tesszük, és átmelegítjük. |
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|