| | | 6 személyre HOZZÁVALÓK:
30 dkg hosszú szemű rizs 15-15 dkg kolbász, fagyasztott zöldbab és zöldborsó 10 dkg (fagyasztott) nagy szemű bab 3 csirkemellfilé 1 csirkehúsleveskocka 4 dkg vaj 1 piros színű paprika 16 fÅ‘tt (languszta) rák (konzerv) 3-3 evÅ‘kanál fehérborecet és apróra vágott korianderlevél 5 evÅ‘kanál olaj csipetnyi sáfrány Å‘rölt bors só
ELKÉSZÍTÉS
A sáfrányt 2 evÅ‘kanál langyos vízbe áztatjuk. A leveskockát 4 dl forró vízben feloldjuk, majd hozzáadjuk a rizst, meg a sáfrányt az áztatólevével együtt. Puhára fÅ‘zzük, lecsöpögtetjük, és kihűtjük. A zöldbabot, a zöldborsót és a babot külön-külön sós vízben roppanós puhára fÅ‘zzük, majd hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, és kihűtjük. A csirkemelleket sóval, borssal meghintjük, a vajban pirosra sütjük, majd felszeleteljük. A paprikát kicsumázzuk, húsát kis kockákra vágjuk. A kolbász bÅ‘rét lehúzzuk, felkarikázzuk. Az olajat simára keverjük a borecettel, és sóval, borssal ízesítjük. A rizst, a zöldségeket és a húst mély tálban összekeverjük, az olajos szósszal meglocsoljuk, és legalább 1 óráig hűtÅ‘ben érleljük. |
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|