Rizssaláta ínyenceknek Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnÅ‘ 
 
6 személyre

HOZZÁVALÓK:

30 dkg hosszú szemű rizs
15-15 dkg kolbász, fagyasztott zöldbab és zöldborsó
10 dkg (fagyasztott) nagy szemű bab
3 csirkemellfilé
1 csirkehúsleveskocka
4 dkg vaj
1 piros színű paprika
16 fÅ‘tt (languszta) rák (konzerv)
3-3 evÅ‘kanál fehérborecet és apróra vágott korianderlevél
5 evÅ‘kanál olaj
csipetnyi sáfrány
Å‘rölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A sáfrányt 2 evÅ‘kanál langyos vízbe áztatjuk. A leveskockát 4 dl forró vízben feloldjuk, majd hozzáadjuk a rizst, meg a sáfrányt az áztatólevével együtt. Puhára fÅ‘zzük, lecsöpögtetjük, és kihűtjük. A zöldbabot, a zöldborsót és a babot külön-külön sós vízben roppanós puhára fÅ‘zzük, majd hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, és kihűtjük. A csirkemelleket sóval, borssal meghintjük, a vajban pirosra sütjük, majd felszeleteljük. A paprikát kicsumázzuk, húsát kis kockákra vágjuk. A kolbász bÅ‘rét lehúzzuk, felkarikázzuk. Az olajat simára keverjük a borecettel, és sóval, borssal ízesítjük. A rizst, a zöldségeket és a húst mély tálban összekeverjük, az olajos szósszal meglocsoljuk, és legalább 1 óráig hűtÅ‘ben érleljük.

Forrás: http://www.fakanal.hu/