Rizssaláta füstölt lazaccal Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnÅ‘ 
 

HOZZÁVALÓK:

20 dkg hosszú szemű rizs
2 grépfrút
10 dkg kókuszreszelék
15 dkg (konzerv) lazac (füstölt)
1 avokádó (érett)
1 citrom (leve)

A majonézes öntethez
1 citrom (leve)
1 tojássárgája
1 kávéskanál zöldborsos mustár
1 dl olaj
2 evÅ‘kanál apróra vágott petrezselyem
Cayenne bors


ELKÉSZÍTÉS

A rizst sós vízben puhára fÅ‘zzük, majd lecsöpögtetjük, és kihűtjük. A grépfrútokat meghámozzuk, gerezdekre szedjük (fehér részüket és magjukat is eltávolítjuk). A lazacot kis kockákra daraboljuk. Az avokádót meghámozzuk, kettévágjuk, kimagozzuk, húsát felkockázzuk, és rögtön meglocsoljuk a citromlével, hogy ne barnuljon meg . A majonézhez a tojássárgáját a mustárral simára keverjük, lassanként hozzáadjuk az olajat, a citromlét és a petrezselymet. Belekeverjük a rizst, a lazac-, avokádó- és grépfrútdarabokat. Kókuszreszelékkel megszórva, frissen tálaljuk.

Forrás: http://www.fakanal.hu/