Rakott hal gnocchival Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
 
HOZZÁVALÓK:

40 dkg (konzerv) füstölt lazac
2 főtt tojás
1 csokor petrezselyem
40 dkg (előfőzött) gnocchi (burgonyás)
2 dl tej
1 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál liszt
10 dkg parmezán sajt (reszelt)

ELKÉSZÍTÉS

A petrezselymes mártáshoz 5 dkg vajban megfonnyasztjuk a finomra vágott petrezselymet, a liszttel megszórjuk, majd a tejjel felengedjük. Kislángon, állandóan kevergetve besűrítjük, aztán félretesszük. A lazacot lecsöpögtetjük, és minden bőr- vagy szálkamaradványt levágunk róla, majd falatnyi darabkákra vágjuk, és kiolajozott sütőtálba tesszük. A tojásokat negyedekre vágjuk, a lazac tetejére tesszük, és meglocsoljuk a petrezselymes mártással. A gnocchit 2-3 percre forrásban lévő sós vízbe rakjuk (akkor jó, ha a gombócok a víz felszínére jönnek), majd leszűrjük, lecsöpögtetjük, olajban megforgatjuk, és elosztjuk a lazacos tál tetején. Megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük reszelt parmezánnal, és közepes hőmérsékletű sütőben 25-30 percig sütjük, amíg a gnocchik teteje pirulni kezd. A sütőből kivéve azonnal tálalhatjuk, zöldségköretet adhatunk mellé.

Forrás: http://www.fakanal.hu/