HOZZÁVALÓK:
80 dkg spárga (fehér)
4 pisztrángfilé
A húsleveshez
1 fej vöröshagyma
1 fej sárgarépa
4 dl száraz fehérbor
fél csokor petrezselyem
fél csokor zellerlevél
A mártáshoz
1 evÅ‘kanál színes bors
1 evÅ‘kanál kapor (apróra vágott)
1 citrom (leve)
2,5 dl tejszínhab
szerecsendió (reszelt)
Å‘rölt bors
só
ELKÉSZÍTÉSA spárgákat meghámozzuk, csokorba kötjük, és sós vízben puhára fÅ‘zzük. A húsleveshez a hagymát és a sárgarépát felkarikázzuk, majd 1 liter vízzel, a borral, a zöld levelekkel lábasba tesszük, sóval, borssal ízesítjük, és felforraljuk. A mártáshoz a színes borsot durvára törjük, a tejszínbe keverjük, reszelt szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük, felforraljuk, majd kislángon fÅ‘zzük. Hozzáadjuk a citromlevet, a kaprot, és kislángon összepároljuk. A pisztrángfiléket a levesben puhára fÅ‘zzük, majd lecsöpögtetjük. Minden tányérra 2 halszeletet teszünk, a spárgákkal körítjük, a mártással leöntjük, és kaporral díszítjük.
Olvasztott vajjal leöntött, petrezselyemmel megszórt újkrumplit adhatunk még mellé.