Pikáns grillezett tonhal Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnÅ‘ 
 
HOZZÁVALÓK:

8 szelet tonhalfilé

A marináláshoz
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 szem bors
1 kis csipős paprika
2 dl fehérbor
2 citrom (leve)

A szószhoz
2 dl paradicsomlé
2 evÅ‘kanál kapribogyó
2 evÅ‘kanál petrezselyem (apróra vágott)
Å‘rölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A marináláshoz a hagymákat és a fokhagymát apróra vágjuk. A borsot durvára törjük. A csípÅ‘s paprika magjait és ereit kivágjuk, húsát felkockázzuk. A halszeleteket tálra tesszük, a hagyma- és fokhagymadarabokkal körberakjuk, a sóval, borssal megszórjuk, mellétesszük a paprikát, a borsot, majd a citromlevet és a bort is köréöntjük. Folpackkal lefedjük, és 2 órára hűtÅ‘be tesszük, közben többször megfordítjuk. Két óra múlva kivesszük, lecsöpögtetjük, megsózzuk, és oldalanként 3-5 percig grillezzük vagy barbecue-sütÅ‘n sütjük. A paradicsomlét felforraljuk, majd a tűzrÅ‘l levéve belekeverjük a kaprit, a petrezselyemet, és sóval, borssal ízesítjük. A szósszal leöntve, forrón tálaljuk.
  • Barna rizzsel kitűnÅ‘.
  • Érdemes kisebb szemű kapribogyókat választani, mert intenzívebb ízük van.
  • Forrás: http://www.fakanal.hu/