| | | 6 személyre HOZZÁVALÓK:
30 dkg fagyasztott leveles tészta 1 tojássárgája 1 evÅ‘kanál tej
A töltelékhez 1 kg paradicsom 6 evÅ‘kanál olaj 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 kakukkfűág 1 babérlevél 4 fÅ‘tt tojás 12 szardella (ajóka) Å‘rölt bors só
ELKÉSZÍTÉS
A tésztát szobahÅ‘mérsékleten felengedjük, kinyújtjuk, majd 23 cm átmérÅ‘jű kerek lapot vágunk belÅ‘le. Széleit 1 tojássárgájával és 1 evÅ‘kanál tejjel megkenjük. A paradicsomokat megmossuk, a két legszebbet félretesszük, héjukat levágjuk, és felkarikázzuk, a többit apróra daraboljuk. Az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a felaprított paradicsomot 3 evÅ‘kanál olajban csipetnyi sóval, borssal, kakukkfűvel és babérlevéllel ízesítve puhára pároljuk, míg a paradicsom teljesen pépes állagú lesz. A tojásokat felkarikázzuk. A tészta aljára simítjuk a paradicsompürét, a paradicsom- és a tojáskarikákkal befedjük, a szardellával megszórjuk, a maradék olajjal meglocsoljuk, majd meleg sütÅ‘ben készre sütjük. |
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|