Paradicsomos-szardellás torta Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnÅ‘ 
 
6 személyre

HOZZÁVALÓK:

30 dkg fagyasztott leveles tészta
1 tojássárgája
1 evÅ‘kanál tej

A töltelékhez
1 kg paradicsom
6 evÅ‘kanál olaj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kakukkfűág
1 babérlevél
4 fÅ‘tt tojás
12 szardella (ajóka)
Å‘rölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A tésztát szobahÅ‘mérsékleten felengedjük, kinyújtjuk, majd 23 cm átmérÅ‘jű kerek lapot vágunk belÅ‘le. Széleit 1 tojássárgájával és 1 evÅ‘kanál tejjel megkenjük. A paradicsomokat megmossuk, a két legszebbet félretesszük, héjukat levágjuk, és felkarikázzuk, a többit apróra daraboljuk. Az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a felaprított paradicsomot 3 evÅ‘kanál olajban csipetnyi sóval, borssal, kakukkfűvel és babérlevéllel ízesítve puhára pároljuk, míg a paradicsom teljesen pépes állagú lesz. A tojásokat felkarikázzuk. A tészta aljára simítjuk a paradicsompürét, a paradicsom- és a tojáskarikákkal befedjük, a szardellával megszórjuk, a maradék olajjal meglocsoljuk, majd meleg sütÅ‘ben készre sütjük.

Forrás: http://www.fakanal.hu/