Paella a tenger gyümölcseivel Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnÅ‘ 
 
HOZZÁVALÓK:

20-20 dkg hosszú szemű rizs és paprikás kolbász
25-25 dkg aprórák és kagyló
10-10 dkg sertéscomb, királyrák (konzerv) és zöldborsó (mirelit)
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
2,5 dl csirkehúsleves (leveskockából)
1 evÅ‘kanál olaj
1,5 dl fehérbor
csipetnyi sáfrány

ELKÉSZÍTÉS

Mély lábasba tesszük a vékony szeletekre vágott húst, a felaprított hagymát, a zúzott fokhagymát, a felkarikázott kolbászt és a felkockázott paradicsomot. Megpároljuk, majd lefedjük, és félretesszük. Kevés olajban 1 percig pirítjuk a rizst, majd a húslevessel és a borral felöntjük, és lefedjük. Ismét felforraljuk, közben gyakran kevergetjük, majd  kislángon teljesen puhára fÅ‘zzük, végül belekeverjük a sáfrányt, a rákot, a kagylót, a királyrákot és a zöldborsót. Még 5 percig fÅ‘zzük, hogy a kagylók kinyíljanak. A húsos részhez keverjük, összemelegítjük, és melegen tálaljuk.

Zamatosabb lesz, ha nem Å‘rölt, hanem szálas sáfrányt használunk. Ezt 1 evÅ‘kanál vízbe áztatjuk, majd átszűrjük, és ezt a lét adjuk a rizshez.

Forrás: http://www.fakanal.hu/