| | | HOZZÁVALÓK:
20-20 dkg hosszú szemű rizs és paprikás kolbász 25-25 dkg aprórák és kagyló 10-10 dkg sertéscomb, királyrák (konzerv) és zöldborsó (mirelit) 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 paradicsom 2,5 dl csirkehúsleves (leveskockából) 1 evÅ‘kanál olaj 1,5 dl fehérbor csipetnyi sáfrány
ELKÉSZÍTÉS
Mély lábasba tesszük a vékony szeletekre vágott húst, a felaprított hagymát, a zúzott fokhagymát, a felkarikázott kolbászt és a felkockázott paradicsomot. Megpároljuk, majd lefedjük, és félretesszük. Kevés olajban 1 percig pirítjuk a rizst, majd a húslevessel és a borral felöntjük, és lefedjük. Ismét felforraljuk, közben gyakran kevergetjük, majd kislángon teljesen puhára fÅ‘zzük, végül belekeverjük a sáfrányt, a rákot, a kagylót, a királyrákot és a zöldborsót. Még 5 percig fÅ‘zzük, hogy a kagylók kinyíljanak. A húsos részhez keverjük, összemelegítjük, és melegen tálaljuk.
Zamatosabb lesz, ha nem Å‘rölt, hanem szálas sáfrányt használunk. Ezt 1 evÅ‘kanál vízbe áztatjuk, majd átszűrjük, és ezt a lét adjuk a rizshez. |
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|