Óriás kagylótészta fogascsíkokkal Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnÅ‘ 
 
HOZZÁVALÓK:

40 dkg kagylótészta
40 dkg fogas
2 evÅ‘kanál olívaolaj

a mártáshoz
5 dkg vaj
2 dkg liszt
5 dl tejszín
1 citrom
Å‘rölt fehér bors


ELKÉSZÍTÉS

Sós vízben fÅ‘zzük meg a kagylótésztát. Készítsünk világos rántást a vajból meg a lisztbÅ‘l. Állandóan kevergetve öntsük hozzá a forró tejszínt, és sózzuk, borsozzuk meg. Hámozzuk meg a citromot, vágjuk 1 cm-es kockákra, és keverjük a mártáshoz. SerpenyÅ‘ben hevítsük fel az olajat, és pirítsuk meg benne a csíkokra vágott fogast. Óvatosan sózzuk meg, és néhány csepp citromlét csepegtessünk rá. A tésztát adagoljuk tányérokra, merjük rá a mártást, a tetejüket hintsük meg a ropogósra pirult, de nem kiszárított! fogascsíkokkal.

Forrás: http://www.fakanal.hu/