| | | HOZZÁVALÓK:
40 dkg vékony spagetti 2 gerezd fokhagyma 5 dkg szardella filé (konzerv) 35 dkg paradicsom 10 dkg magozott olajbogyó (fekete) késhegynyi Cayenne bors 1-1 evÅ‘kanál kapribogyó és paradicsompüré 5 dkg parmezán sajt (reszelt) 2 evÅ‘kanál finomra vágott petrezselyem olaj Å‘rölt bors só
ELKÉSZÍTÉS
Enyhén sós, olajos forró vízben roppanósan puhára fÅ‘zzük a tésztát, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük, és félretesszük. A felaprított fokhagymát kevés forró olajban megfuttatjuk, és megszórjuk a cayenne borssal. Hozzáadjuk a villával összetört szardellát, a feldarabolt paradicsomot, a durvára vágott olajbogyót, a kapribogyót és a paradicsompürét. Összekeverjük, és közepes lángon 5 percig fÅ‘zzük. A tésztát a szószba forgatjuk, és állandóan kevergetve kislángon 2 percig fÅ‘zzük. Tányérokra adagoljuk, megszórjuk petrezselyemmel, parmezánnal, és azonnal tálaljuk. |
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|