Mediterrán spagetti Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnÅ‘ 
 
HOZZÁVALÓK:

40 dkg vékony spagetti
2 gerezd fokhagyma
5 dkg szardella filé (konzerv)
35 dkg paradicsom
10 dkg magozott olajbogyó (fekete)
késhegynyi Cayenne bors
1-1 evÅ‘kanál kapribogyó és paradicsompüré
5 dkg parmezán sajt (reszelt)
2 evÅ‘kanál finomra vágott petrezselyem
olaj
Å‘rölt bors


ELKÉSZÍTÉS

Enyhén sós, olajos forró vízben roppanósan puhára fÅ‘zzük a tésztát, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük, és félretesszük. A felaprított fokhagymát kevés forró olajban megfuttatjuk, és megszórjuk a cayenne borssal. Hozzáadjuk a villával összetört szardellát, a feldarabolt paradicsomot, a durvára vágott olajbogyót, a kapribogyót és a paradicsompürét. Összekeverjük, és közepes lángon 5 percig fÅ‘zzük. A tésztát a szószba forgatjuk, és állandóan kevergetve kislángon 2 percig fÅ‘zzük. Tányérokra adagoljuk, megszórjuk petrezselyemmel, parmezánnal, és azonnal tálaljuk.

Forrás: http://www.fakanal.hu/