| | | HOZZÁVALÓK:
8 szelet (80 dkg) tonhal 1 fej vöröshagyma 25 dkg mandula 2 dkg mazsola 2-2 evÅ‘kanál olívaolaj és apróra vágott petrezselyem 1 evÅ‘kanál durvára Å‘rölt koriander csipetnyi csípÅ‘s pirospaprika 1 citrom Å‘rölt bors só
A díszítéshez korianderág
ELKÉSZÍTÉS
A hagymát kockákra, a makrélát nagyobb darabokra, a mandulát durvára vágjuk. A mazsolát néhány percre vízbe áztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A hagymát a forró olajban megfuttatjuk, hozzáadjuk a halat, a mazsolát, a mandulát, a koriandert és a paprikát. Sóval, borssal ízesítjük, és 5 perc alatt, állandóan kevergetve készre pároljuk Hozzáadjuk a petrezselymet, majd tálalótálra tesszük, és langyosra hűtjük. Tálaláskor a citrom levével meglocsoljuk, korianderrel díszítjük. Héj nélküli vajas pirítóst kínálhatunk mellé.
Apró, fekete szemű mazsolával készítsük. Jellegzetesebb ízű fogást kapunk, ha friss mandulát használunk. |
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|