Mazsolás-mandulás tonhalsaláta Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnÅ‘ 
 
HOZZÁVALÓK:

8 szelet (80 dkg) tonhal
1 fej vöröshagyma
25 dkg mandula
2 dkg mazsola
2-2 evÅ‘kanál olívaolaj és apróra vágott petrezselyem
1 evÅ‘kanál durvára Å‘rölt koriander
csipetnyi csípÅ‘s pirospaprika
1 citrom
Å‘rölt bors


A díszítéshez
korianderág

ELKÉSZÍTÉS

A hagymát kockákra, a makrélát nagyobb darabokra, a mandulát durvára vágjuk. A mazsolát néhány percre vízbe áztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A hagymát a forró olajban megfuttatjuk, hozzáadjuk a halat, a mazsolát, a mandulát, a koriandert és a paprikát. Sóval, borssal ízesítjük, és 5 perc alatt, állandóan kevergetve készre pároljuk Hozzáadjuk a petrezselymet, majd tálalótálra tesszük, és langyosra hűtjük. Tálaláskor a citrom levével meglocsoljuk, korianderrel díszítjük. Héj nélküli vajas pirítóst kínálhatunk mellé.
Apró, fekete szemű mazsolával készítsük. Jellegzetesebb ízű fogást kapunk, ha friss mandulát használunk.

Forrás: http://www.fakanal.hu/