Márna olajbogyóval Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnÅ‘ 
 
HOZZÁVALÓK:

8 márna
1 citrom
1 nagy fej vöröshagyma
4 paradicsom
1 paprika (sárga)
5 evÅ‘kanál olaj
3 kakukkfűág
1 babérlevél
24 olajbogyó (fekete)
Å‘rölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A márnák pikkelyeit lekaparjuk, belsejüket kivesszük, megmossuk, és tepsibe rakjuk. A citromot vékonyan felkarikázzuk, a hagymát felkockázzuk, a  paradicsomok húsát kis kockákra vágjuk. A paprikát meghámozzuk, húsát felkockázzuk. A hagymát 2 evÅ‘kanál olajban megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, kislángon 10 percig fÅ‘zzük, majd a mártást a halra öntjük. A kakukkfűvel megszórjuk, hozzáadjuk a babérlevelet és az olajbogyókat. Sóval, borssal meghintjük, a citromkarikákkal megrakjuk. A maradék olajjal meglocsoljuk, és meleg sütÅ‘ben készre sütjük. Forrón tálaljuk, fÅ‘tt tésztával vagy olajjal megkent, apróra vágott rozmaringgal megszórt kenyérrel.
A márna bÅ‘re jellegzetes ízt ad az ételnek. A legkisebbeket megsüthetjük pikkelyeikkel együtt.

Forrás: http://www.fakanal.hu/