| | | HOZZÁVALÓK:
8 márna 1 citrom 1 nagy fej vöröshagyma 4 paradicsom 1 paprika (sárga) 5 evÅ‘kanál olaj 3 kakukkfűág 1 babérlevél 24 olajbogyó (fekete) Å‘rölt bors só
ELKÉSZÍTÉS
A márnák pikkelyeit lekaparjuk, belsejüket kivesszük, megmossuk, és tepsibe rakjuk. A citromot vékonyan felkarikázzuk, a hagymát felkockázzuk, a paradicsomok húsát kis kockákra vágjuk. A paprikát meghámozzuk, húsát felkockázzuk. A hagymát 2 evÅ‘kanál olajban megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, kislángon 10 percig fÅ‘zzük, majd a mártást a halra öntjük. A kakukkfűvel megszórjuk, hozzáadjuk a babérlevelet és az olajbogyókat. Sóval, borssal meghintjük, a citromkarikákkal megrakjuk. A maradék olajjal meglocsoljuk, és meleg sütÅ‘ben készre sütjük. Forrón tálaljuk, fÅ‘tt tésztával vagy olajjal megkent, apróra vágott rozmaringgal megszórt kenyérrel.
A márna bÅ‘re jellegzetes ízt ad az ételnek. A legkisebbeket megsüthetjük pikkelyeikkel együtt. |
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|