| | | HOZZÁVALÓK:
40 dkg makaróni tészta 50-50 dkg garnélarák és darabolt paradicsom (konzerv) 2 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 sárgarépa 1 szál angolzeller 1 dl olívaolaj 1-1 evÅ‘kanál finomra vágott petrezselyem és szardellapaszta 1 kávéskanál finomra vágott bazsalikom 5 dkg kukoricakeményítÅ‘ 2 evÅ‘kanál reszelt parmezán sajt tojássárgája Å‘rölt bors só
ELKÉSZÍTÉS
Az olajban kislángon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, fokhagymát, sárgarépát és zellerszárat. Hozzáöntjük a darabolt paradicsomot, és villával pépesre törjük. Jól összekeverjük, beletesszük a petrezselymet meg a bazsalikomot, majd lefedjük, és 15 percig közepes lángon fÅ‘zzük. Enyhén sós vízben roppanósan puhára fÅ‘zzük a makarónit, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük, és meleg helyre félretesszük. A garnélákat lecsöpögtetjük, felaprítjuk, tálba öntjük, hozzáadjuk a kukoricakeményítÅ‘t, a szardellapasztát, a parmezánt és a tojássárgákat. Alaposan összedolgozzuk, és amikor már jól összeállt, mogyoró nagyságú gombócokat formázunk belÅ‘le. A gombócokat a paradicsomszószba tesszük, és 7 percig kislángon együtt fÅ‘zzük. A tésztát tálba borítjuk, és rámerjük a gombócos mártást. Melegen tálaljuk. |
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|