Makaróni garnélás gombóccal Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnÅ‘ 
 
HOZZÁVALÓK:

40 dkg makaróni tészta
50-50 dkg garnélarák és darabolt paradicsom (konzerv)
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 sárgarépa
1 szál angolzeller
1 dl olívaolaj
1-1 evÅ‘kanál finomra vágott petrezselyem és szardellapaszta
1 kávéskanál finomra vágott bazsalikom
5 dkg kukoricakeményítÅ‘
2 evÅ‘kanál reszelt parmezán sajt
tojássárgája
Å‘rölt bors


ELKÉSZÍTÉS

Az olajban kislángon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, fokhagymát, sárgarépát és zellerszárat. Hozzáöntjük a darabolt paradicsomot, és villával pépesre törjük. Jól összekeverjük, beletesszük a petrezselymet meg a bazsalikomot, majd lefedjük, és 15 percig közepes lángon fÅ‘zzük. Enyhén sós vízben roppanósan puhára fÅ‘zzük a makarónit, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük, és meleg helyre félretesszük. A garnélákat lecsöpögtetjük, felaprítjuk, tálba öntjük, hozzáadjuk a kukoricakeményítÅ‘t, a szardellapasztát, a parmezánt és a tojássárgákat. Alaposan összedolgozzuk, és amikor már jól összeállt, mogyoró nagyságú gombócokat formázunk belÅ‘le. A gombócokat a paradicsomszószba tesszük, és 7 percig kislángon együtt fÅ‘zzük. A tésztát tálba borítjuk, és rámerjük a gombócos mártást. Melegen tálaljuk.

Forrás: http://www.fakanal.hu/