| | | HOZZÁVALÓK:
4 (Lemon sole) lepényhalfilé 1 angolzeller 1 zellergumó 1 kg burgonya 1 póréhagyma 3 gerezd fokhagyma 6 dl tejszín 5 dl halalaplé 20 dkg vaj 1 Nori (tengeri alga) lap
ELKÉSZÍTÉS
A megtisztított angolzellert daraboljuk fel, egy percig forrázzuk, majd hűtsük le. Öntsük hozzá a tejszín harmadát, sózzuk, borsozzuk, és botmixerrel készítsünk belÅ‘le kemény pürét. A halfiléket vágjuk 8, a Nori lapot 4 egyenlÅ‘ darabra. A sóval ízesített halfilék közé tegyünk zellerpürét, és tekerjük be mindet egy-egy Nori lappal, majd csomagoljuk folpackba. GÅ‘zöljük kb. 100 °C-os gÅ‘zben 10 percig. A krumplit fÅ‘zzük meg héjában, hámozzuk meg, majd a tejszínnel, a vajjal, kevés borssal és sóval készítsünk belÅ‘le pürét. A zellergumót daraboljuk fel, pirítsuk meg a vajban, majd fÅ‘zzuk meg a tejszín és a hallé keverékében. Sózzuk, borsozzuk meg, és turmixoljuk mártás sűrűségűre. A pórét és a fokhagymát vágjuk apróra, vajban futtassuk meg, és keverjük a mártásba, majd a képen látható módon tálaljuk. |
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|