Lazacos salátatál zöldségekkel Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnÅ‘ 
 
HOZZÁVALÓK:

20 dkg lazac (füstölt)
8 nagy retek (zöldjével együtt)
fél uborka
2 nagy fokhagyma (új)
1 citrom
4 evÅ‘kanál olaj
2 evÅ‘kanál citromlé
Å‘rölt bors


ELKÉSZÍTÉS

4 tányért és a lazacot 10 percre fagyasztóba tesszük. A retkeket megtisztítjuk, a levelekrÅ‘l a szárat levágjuk, megmossuk, leszárítjuk, és a levelek felét apróra vágjuk. Az uborkát vékonyan meghámozzuk, a fokhagymát megtisztítjuk, és a citrommal együtt nagyon vékony karikákra szeleteljük. A szószhoz: tálban összekeverjük az olajat, a citromlét, a fokhagymakarikákat, kevés sót és borsot. SzobahÅ‘mérsékleten tartjuk. A lazacot a lehetÅ‘ legvékonyabb szeletekre vágjuk, és a hideg tányérokra rendezzük. Erre rakjuk az uborka- és citromkarikákat, majd a tetejükre, középre a retekkarikákat. A reteklevéllel megszórjuk, a szósszal leöntjük.

 
A retek leveleit kóstoljuk meg, nehogy túl keserűek legyenek