|
|
|
HOZZÁVALÓK:
20 dkg lazac (füstölt)
8 nagy retek (zöldjével együtt)
fél uborka
2 nagy fokhagyma (új)
1 citrom
4 evÅ‘kanál olaj
2 evÅ‘kanál citromlé
Å‘rölt bors
só
ELKÉSZÍTÉS
4 tányért és a lazacot 10 percre fagyasztóba tesszük. A retkeket megtisztítjuk, a levelekrÅ‘l a szárat levágjuk, megmossuk, leszárítjuk, és a levelek felét apróra vágjuk. Az uborkát vékonyan meghámozzuk, a fokhagymát megtisztítjuk, és a citrommal együtt nagyon vékony karikákra szeleteljük. A szószhoz: tálban összekeverjük az olajat, a citromlét, a fokhagymakarikákat, kevés sót és borsot. SzobahÅ‘mérsékleten tartjuk. A lazacot a lehetÅ‘ legvékonyabb szeletekre vágjuk, és a hideg tányérokra rendezzük. Erre rakjuk az uborka- és citromkarikákat, majd a tetejükre, középre a retekkarikákat. A reteklevéllel megszórjuk, a szósszal leöntjük.
A retek leveleit kóstoljuk meg, nehogy túl keserűek legyenek
|
|