Lazacos palacsintakarikák Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
 
HOZZÁVALÓK:

8 nagy palacsinta
20 dkg fűszeres-fokhagymás sajtkrém
16 szelet (konzerv) lazac (füstölt)
1 csokor snidling

A mártáshoz
2 dl főzőtejszín
5 dkg kaviár
1 csokor kapor
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

Megsütjük a palacsintát (részletek), hűlni hagyjuk, majd egy nagy deszkán négyzet alakúra vágjuk (körben a köríveket levágjuk). Mindegyiket megkenjük vékony réteg sajtkrémmel, aztán egymás mellé fektetve megrakjuk a lazacszeletekkel. Mindegyik közepébe rakunk 5-6 snidlingszálat, majd jó szorosan feltekerjük a palacsintákat, folpackba csomagoljuk, és egy órára hűtőbe tesszük. A mártáshoz egy tálkában lazán összekeverjük a tejszínt a felaprított kaporral meg a kaviárral, majd sózzuk, borsozzuk, lefedjük, és hűtőbe tesszük. Tálalás előtt eltávolítjuk a fóliát, a palacsintatekercseket 2 centis karikákra vágjuk, és tálalótányérra állítjuk. A mártást mellé kínáljuk.