|
|
|
HOZZÁVALÓK:
4 szelet lazacfilé
8 mogyoróhagyma
sárgarépa
2 uborka
Å‘rölt bors
só
A mártáshoz
5 apróra vágott gyöngyhagyma
5 cl száraz fehérbor
5 cl víz
5 evÅ‘kanál borecet
1 evÅ‘kanál tejszín
12,5 dkg vaj
ELKÉSZÍTÉS
A répákat és az uborkát meghámozzuk, majd gyufaszál vastagságúra vágjuk. A lazacot sóval, borssal meghintjük, és gÅ‘zben megpároljuk. Egy másik edényben gÅ‘zben megpároljuk a mogyoróhagymát és a zöldségeket. A mártáshoz a gyöngyhagymát a borral, a vízzel és az ecettel addig fÅ‘zzük, míg 3-4 evÅ‘kanál folyadék marad. Levesszük a tűzrÅ‘l, és belekeverjük a tejszínt. Apránként hozzáadjuk a vajat, és villával sűrű krémmé habosítjuk. Sóval és borssal ízesítjük, ezzel leöntjük a lazacot, és a zöldséggel körítjük.
Ezt az ünnepi fogást gazdagíthatjuk gÅ‘zben párolt burgonyával, megszórhatjuk paradicsomkockákkal és apróra vágott bazsalikommal.
|
|