| | | 6 személyre HOZZÁVALÓK:
25 dkg pizza tészta alappor 2 dl víz 4 evÅ‘kanál olaj 6 szardella filé (konzerv) 6 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 6 fÅ‘tt tojás kakukkfű, Å‘rölt bors, só
ELKÉSZÍTÉS
A pizza tésztaporból, vízbÅ‘l, 2 evÅ‘kanál olajból a tasakon található leírás szerint tésztát készítünk, bekenjük 1 evÅ‘kanál olajjal, letakarjuk, és meleg helyen fél óráig kelesztjük. A szardellafilét leöblítjük, és nagyobb darabokra vagdaljuk, a hagymát felaprítjuk. SerpenyÅ‘ben, 2 evÅ‘kanál forró olajban, kislángon megfuttatjuk a szardellát, hozzáadjuk a hagymát. Állandóan kevergetve megfonnyasztjuk, majd beletesszük a kakukkfüvet, a zúzott fokhagymát, és 2 evÅ‘kanál vízzel felöntjük. Gyakran kevergetve 15 percig pároljuk. A pizzatésztát téglalap alakúra nyújtjuk, és tepsibe nyomkodjuk. Rákenjük a hagymás szardellakrémet, és meglocsoljuk a maradék 1 evÅ‘kanál olajjal, majd 15 percre forró sütÅ‘be toljuk. A tojásokat tojásszeletelÅ‘vel egyforma szeletekre vágjuk, majd a frissen sült pizza tetejére rakjuk. Azonnal tálaljuk. |
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|