| | | HOZZÁVALÓK:
4 szelet halfilé olaj
A salátához 2 kis konzerv szójacsíra 25 dkg karfiol 10 dkg sampinyon gomba 1 paprika (piros színű)
A szószhoz 2 cm-es gyömbér (darabka) 2 evÅ‘kanál olaj 2 evÅ‘kanál borecet 2 kávéskanál szezámolaj 2 kávéskanál szójaszósz csipetnyi Cayenne bors só
ELKÉSZÍTÉS
A halszeleteket hosszában kettévágjuk, sóval, borssal megszórjuk, 15-20 percig állni hagyjuk, majd 1-2 evÅ‘kanál olajban átsütjük. A gyömbért lereszeljük. A karfiolt rózsáira szedjük, a gombát vékonyan felszeleteljük. A paprikát meghámozzuk, kettévágjuk, a magokat és az ereket kivágjuk, a húsát felkockázzuk. Az olajat, az ecetet, a szezámolajat, a gyömbért, a szójaszószt és a cayenne borsot, sót simára keverjük. A karfiolt, a gombát, a szójacsírát és az olajos mártást salátástálba öntjük, összekeverjük, majd tányérokra osztjuk a salátát. A halfiléket kereszt alakban a saláta tetejére fektetjük, és a paprikakockákkal megszórjuk. |
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|