Karfiolos-halas szójacsíra-saláta Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnÅ‘ 
 
HOZZÁVALÓK:

4 szelet halfilé
olaj

A salátához
2 kis konzerv szójacsíra
25 dkg karfiol
10 dkg sampinyon gomba
1 paprika (piros színű)

A szószhoz
2 cm-es gyömbér (darabka)
2 evÅ‘kanál olaj
2 evÅ‘kanál borecet
2 kávéskanál szezámolaj
2 kávéskanál szójaszósz
csipetnyi Cayenne bors


ELKÉSZÍTÉS

A halszeleteket hosszában kettévágjuk, sóval, borssal megszórjuk, 15-20 percig állni hagyjuk, majd 1-2 evÅ‘kanál olajban átsütjük. A gyömbért lereszeljük. A karfiolt rózsáira szedjük, a gombát vékonyan felszeleteljük. A paprikát meghámozzuk, kettévágjuk, a magokat és az ereket kivágjuk, a húsát felkockázzuk. Az olajat, az ecetet, a szezámolajat, a gyömbért, a szójaszószt és a cayenne borsot, sót simára keverjük. A karfiolt, a gombát, a szójacsírát és az olajos mártást salátástálba öntjük, összekeverjük, majd tányérokra osztjuk a salátát. A halfiléket kereszt alakban a saláta tetejére fektetjük, és a paprikakockákkal megszórjuk.

Forrás: http://www.fakanal.hu/