Kapros-halas krokett Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
 
HOZZÁVALÓK:

75 dkg halfilé
10 dkg burgonya
10 dkg sárgarépa
9 evőkanál kapor (apróra vágott)
4 darab szemes bors
2 cm gyömbér (darabka)
1 fej vöröshagyma
30 dkg kétszersült
2 evőkanál kapribogyó
4 evőkanál majonéz
4 evőkanál olaj
1 tojás
1 evőkanál mustár
4 dkg vaj
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A burgonyákat meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, és kockákra vágjuk. 2 liter vizet 6 evőkanál kaporral és a borssal felforralunk, majd beletesszük a halat, a forrástól számítva 5 percig főzzük, majd a halat kivesszük, és kihűtjük. A gyömbért, a hagymát és a répát meghámozzuk, és lereszeljük. A kétszersültet morzsává törjük. A hal bőrét és gerincét kiszedjük, húsát a burgonyával, a répával, 4 evőkanál morzsával, a maradék kaporral, a gyömbérrel, a kapribogyóval és a hagymával összedolgozzuk. A masszába keverjük a majonézt, a tojást, a mustárt, és kézzel 8 krokettet formálunk belőle. A maradék morzsában megforgatjuk a kroketteket, majd 2 órára hűtőbe tesszük. Végül az olajban és a vajban pirosra sütjük. Forrón tálaljuk.
Paradicsomot és zöldsalátát kínálhatunk mellé.

Forrás: http://www.fakanal.hu/