| | | HOZZÁVALÓK:
75 dkg halfilé 10 dkg burgonya 10 dkg sárgarépa 9 evőkanál kapor (apróra vágott) 4 darab szemes bors 2 cm gyömbér (darabka) 1 fej vöröshagyma 30 dkg kétszersült 2 evőkanál kapribogyó 4 evőkanál majonéz 4 evőkanál olaj 1 tojás 1 evőkanál mustár 4 dkg vaj őrölt bors só
ELKÉSZÍTÉS
A burgonyákat meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, és kockákra vágjuk. 2 liter vizet 6 evőkanál kaporral és a borssal felforralunk, majd beletesszük a halat, a forrástól számítva 5 percig főzzük, majd a halat kivesszük, és kihűtjük. A gyömbért, a hagymát és a répát meghámozzuk, és lereszeljük. A kétszersültet morzsává törjük. A hal bőrét és gerincét kiszedjük, húsát a burgonyával, a répával, 4 evőkanál morzsával, a maradék kaporral, a gyömbérrel, a kapribogyóval és a hagymával összedolgozzuk. A masszába keverjük a majonézt, a tojást, a mustárt, és kézzel 8 krokettet formálunk belőle. A maradék morzsában megforgatjuk a kroketteket, majd 2 órára hűtőbe tesszük. Végül az olajban és a vajban pirosra sütjük. Forrón tálaljuk.
Paradicsomot és zöldsalátát kínálhatunk mellé. |
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|