Kagylótészta tenger gyümölcseivel Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnÅ‘ 
 
HOZZÁVALÓK:

1 kg fekete kagyló
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csípÅ‘s pirospaprika
50 dkg (fagyasztott, tisztított) tenger gyümölcsei
6 evÅ‘kanál olívaolaj
1 citrom
1 evÅ‘kanál korianderlevél
40 dkg kagylótészta
2 szár angol zeller
10 dkg rucola saláta
Å‘rölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A tésztát forrásban lévÅ‘ sós vízben megfÅ‘zzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük, és hűlni hagyjuk. A kagylót kefével megtisztítjuk, megmossuk, az egyik hagymával és a fokhagymával együtt lábasba tesszük, és 5 percig melegítjük, amíg a kagylók szétnyílnak. Kiszedjük a húsát, és egy tálban félretesszük. A másik hagymát és a pirospaprikát felaprítjuk, a felengedett tenger gyümölcseit kevés olajban néhány perc alatt átforgatjuk, majd tálba öntjük. Meglocsoljuk kevés olajjal, a citrom levével, beletesszük a hagymát, a paprikát, a finomra vágott koriandert, majd megsózzuk és megborsozzuk. Lefedjük fóliával, és 30 percre hűtÅ‘be tesszük, hogy az ízek összeérjenek. A kihűlt tésztát salátástálba öntjük, a zellerszárakat felkarikázzuk, a rucolát durvára vágjuk, és hozzákeverjük a tésztához. Végül hozzáadjuk a kagylókat meg a tenger gyümölcseit is, és alaposan átkeverjük. ElÅ‘ételként kínálhatjuk, de olyan laktató, hogy egy könnyÅ‘ ebéd fÅ‘étele is lehet.

Forrás: http://www.fakanal.hu/