| | | HOZZÁVALÓK: 50 dkg kagyló (konzerv) 25 dkg spagetti 40 dkg paradicsom (hámozott) 2 olajbogyó (fekete) 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 3 evÅ‘kanál olívaolaj csipetnyi pirospaprika 1-1 evÅ‘kanál oreganó és petrezselyem (apróra vágott) 1 dl száraz fehérbor 2,5 dkg vaj Å‘rölt bors só ELKÉSZÍTÉSA paradicsomot lecsöpögtetjük, majd összezúzzuk. Az olajbogyókat kettévágjuk, és kimagozzuk. A hagymát felkockázzuk, és a zúzott fokhagymával együtt az olajban üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az olajbogyót, a paprikát, a koriandert (oreganót), a petrezselymet, a paradicsomot, a bort, és 15 percig pároljuk. A fÅ‘zés vége elÅ‘tt 5 perccel belekeverjük a lecsöpögtetett kagylókat. A spagettit sós vízben kifÅ‘zzük (vigyázzunk, ne áztassuk el!), majd lecsöpögtetjük, és serpenyÅ‘be tesszük. A vajat és a szószt a spagettihez keverjük. Kagyló helyett tonhallal is készíthetjük. Olajbogyó helyett mirelit zöldborsót is használhatunk, de ezt a fÅ‘zés vége elÅ‘tt 10 perccel tegyük az ételhez. Bagettet is kínálhatunk mellé. |
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|