Kagylós-olívás spagetti Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
 
HOZZÁVALÓK:

50 dkg kagyló (konzerv)
25 dkg spagetti
40 dkg paradicsom (hámozott)
2 olajbogyó (fekete)
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
csipetnyi pirospaprika
1-1 evőkanál oreganó és petrezselyem (apróra vágott)
1 dl száraz fehérbor
2,5 dkg vaj
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A paradicsomot lecsöpögtetjük, majd összezúzzuk. Az olajbogyókat kettévágjuk, és kimagozzuk. A hagymát felkockázzuk, és a zúzott fokhagymával együtt az olajban üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az olajbogyót, a paprikát, a koriandert (oreganót), a petrezselymet, a paradicsomot, a bort, és 15 percig pároljuk. A főzés vége előtt 5 perccel belekeverjük a lecsöpögtetett kagylókat. A spagettit sós vízben kifőzzük (vigyázzunk, ne áztassuk el!), majd lecsöpögtetjük, és serpenyőbe tesszük. A vajat és a szószt a spagettihez keverjük.

Variáció
Kagyló helyett tonhallal is készíthetjük. Olajbogyó helyett mirelit zöldborsót is használhatunk, de ezt a főzés vége előtt 10 perccel tegyük az ételhez.
Bagettet is kínálhatunk mellé.

Forrás: http://www.fakanal.hu/