Illatos pisztráng szalonnával és zöldbabbal Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnÅ‘ 
 
HOZZÁVALÓK:

4 x 25 dkg pisztráng
15 dkg baconszalonna
kis csokor petrezselyem
kis csokor majoránna
1 kávéskanál édeskömény
30 dkg gyöngyhagyma
30 dkg zöldbab
4 kakukkfűág (friss)
fél dl vermut (száraz)
olaj
Å‘rölt bors


ELKÉSZÍTÉS

Nyúzzuk meg a halakat, és mossuk meg óvatosan. Aprítsuk fel a zöldfűszereket, szórjunk hozzájuk egy teáskanál összezúzott borsot és sót, és dörzsöljük be velük belülrÅ‘l a halakat.
Tekerjük be mindegyiket szalonnába, rakjuk kivajazott tepsibe, öntözzük meg a vermuttal, majd süssük 200 fokon 25 percig. Ha a szalonna egészen ropogós, már jó. A hagymát és a zöldbabot fÅ‘zzük 10 percig sós vízben, majd tálalás elÅ‘tt forgassuk meg a hal szaftjában.

Forrás: http://www.fakanal.hu/