4 x 25 dkg pisztráng 15 dkg baconszalonna kis csokor petrezselyem kis csokor majoránna 1 kávéskanál édeskömény 30 dkg gyöngyhagyma 30 dkg zöldbab 4 kakukkfűág (friss) fél dl vermut (száraz) olaj Å‘rölt bors só
ELKÉSZÍTÉS
Nyúzzuk meg a halakat, és mossuk meg óvatosan. Aprítsuk fel a zöldfűszereket, szórjunk hozzájuk egy teáskanál összezúzott borsot és sót, és dörzsöljük be velük belülrÅ‘l a halakat. Tekerjük be mindegyiket szalonnába, rakjuk kivajazott tepsibe, öntözzük meg a vermuttal, majd süssük 200 fokon 25 percig. Ha a szalonna egészen ropogós, már jó. A hagymát és a zöldbabot fÅ‘zzük 10 percig sós vízben, majd tálalás elÅ‘tt forgassuk meg a hal szaftjában.