| | | HOZZÁVALÓK:
1 póréhagyma (fehér része) 1 zellerszár 30 dkg burgonya 8 dl halleves (leveskockából) 2 szelet baconszalonna 3 dkg vaj 3 evÅ‘kanál liszt 40 dkg tÅ‘kehalfilé 25 dkg kagyló (fagyasztott) 20 dkg vörös apró rák (tisztított) 2,5 dl tejszín 4 evÅ‘kanál petrezselyem (apróra vágott) Å‘rölt bors só
ELKÉSZÍTÉS
A pórét és a zellerszárat felkarikázzuk. A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. A hallevest felforraljuk. A szalonnát felkockázzuk, megpirítjuk, majd kiszedjük. A zsírjába keverjük a vajat, a pórét, a zellerkarikákat, a burgonyát, és állandóan kevergetve aranyszínűre pirítjuk. Amikor megpuhultak, liszttel megszórjuk, és még 1 percig pároljuk, majd a forró hallevessel felöntjük, és kevergetve sűrűre fÅ‘zzük. Még 10 percig pároljuk, idÅ‘nként megkeverjük. A halfilét 2 cm-es kockákra vágjuk, a zöldségekhez adjuk, 5 percig fÅ‘zzük, majd belekeverjük a kagylókat, a rákokat, a tejszínt, a petrezselymet, a szalonnakockákat, és még 5 percig fÅ‘zzük. Sóval, borssal ízesítjük, és petrezselyemmel megszórjuk.
Szent Jakab-kagylót ázsiai boltokban vásárolhatunk, de másféle kagylóval is finom. |
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|