Halleves a tenger gyümölcseivel Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnÅ‘ 
 
HOZZÁVALÓK:

1 póréhagyma (fehér része)
1 zellerszár
30 dkg burgonya
8 dl halleves (leveskockából)
2 szelet baconszalonna
3 dkg vaj
3 evÅ‘kanál liszt
40 dkg tÅ‘kehalfilé
25 dkg kagyló (fagyasztott)
20 dkg vörös apró rák (tisztított)
2,5 dl tejszín
4 evÅ‘kanál petrezselyem (apróra vágott)
Å‘rölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A pórét és a zellerszárat felkarikázzuk. A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. A hallevest felforraljuk. A szalonnát felkockázzuk, megpirítjuk, majd kiszedjük. A zsírjába keverjük a vajat, a pórét, a zellerkarikákat, a burgonyát, és állandóan kevergetve aranyszínűre pirítjuk. Amikor megpuhultak, liszttel megszórjuk, és még 1 percig pároljuk, majd a forró hallevessel felöntjük, és kevergetve sűrűre fÅ‘zzük. Még 10 percig pároljuk, idÅ‘nként megkeverjük. A halfilét 2 cm-es kockákra vágjuk, a zöldségekhez adjuk, 5 percig fÅ‘zzük, majd belekeverjük a kagylókat, a rákokat, a tejszínt, a petrezselymet, a szalonnakockákat, és még 5 percig fÅ‘zzük. Sóval, borssal ízesítjük, és petrezselyemmel megszórjuk.
Szent Jakab-kagylót ázsiai boltokban vásárolhatunk, de másféle kagylóval is finom.

Forrás: http://www.fakanal.hu/