Hallal töltött sajtos káposzta Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnÅ‘ 
 
HOZZÁVALÓK:

6 káposztalevél
50 dkg hal
6 szelet köményes sajt
2 fej vöröshagyma
4 evÅ‘kanál olaj
1 dl tejszín
1 dl száraz fehérbor
1 dl víz
2 evÅ‘kanál petrezselyem (apróra vágott)
Å‘rölt bors


ELKÉSZÍTÉS

4 káposztalevelet megmosunk, 2 percig sós vízben fÅ‘zzük (blansírozzuk), majd hideg vízzel leöblítjük. A maradék 2 káposztalevelet apróra vágjuk, a halat és 2 szelet sajtot felkockázunk. A hagymát apróra vágjuk, 3 percig az olajban pároljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott káposztát, a halat, a sajtkockákat, 1 evÅ‘kanál tejszínt, és a petrezselymet. Sóval, borssal ízesítjük, és állandóan kevergetve 3 percig fÅ‘zzük, majd langyosra hűtjük. Ezzel a káposztaleveleket megtöltjük, a széleket behajtjuk, kivajazott tepsibe tesszük, és vizet öntünk alá. Mindegyikre 1-1 szelet sajtot teszünk. Forró sütÅ‘ben 15 percig sütjük, a sütés vége elÅ‘tt 5 perccel a bort, a maradék tejszínt összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, és a káposzta köré öntjük. FÅ‘tt burgonyával körítve tálaljuk.

Variáció Káposztalevél helyett kínai kelt is használhatunk, igaz, az édesebb ízű.

Forrás: http://www.fakanal.hu/