Halgombócok cukkinikörettel Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnÅ‘ 
 
HOZZÁVALÓK:

1 kg cukkini
45-45 dkg tengeri halfilé és burgonya
6 gerezd fokhagyma
10 dkg vaj
12 finomra vágott bazsalikomlevél
3 evÅ‘kanál finomra vágott kapor
fél kávéskanál granulált fokhagyma
1 kávéskanál halalaplé
1 evÅ‘kanál zsemlemorzsa
4 dkg vaj
5 dkg reszelt ementáli sajt

A díszítéshez
bazsalikomlevelek

ELKÉSZÍTÉS

Másfél liter vizet forralunk egy fazékban, és gÅ‘zölÅ‘edényt rakunk fölé, amiben puhára pároljuk a darabokra vágott burgonyát, majd 10 perc elteltével hozzáadjuk a kockákra vágott tengeri halat, és 25 percig együtt gÅ‘zöljük. A burgonyát villával összetörjük, a halat robotgéppel pürésítjük. Nagy tálban összekeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, a kaprot, a halalaplét, a fokhagyma-granulátumot, a zsemlemorzsát, a vajat meg a reszelt sajtot. Sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Amikor a massza összeállt, 12 gombócot formázunk belÅ‘le. A cukkinit kis pálcikákra vágjuk, a vizet újra felforraljuk, a gÅ‘zölÅ‘edényben fölérakjuk a gombócokat, a cukkinit és a fokhagymagerezdeket. Lefedjük, és 10 percig gÅ‘zben pároljuk. A mártáshoz kivesszük a megpuhult fokhagymagerezdeket, pépesítjük, elkeverjük 4 dkg vajjal, a bazsalikommal, és sóval, borssal ízesítjük. Tálalótálon egyenletesen elosztjuk a cukkinit, rátesszük a halgombócokat, bazsalikomlevéllel díszítjük, a mártást pedig tálkában adjuk mellé.

Forrás: http://www.fakanal.hu/