Halas egytál Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnÅ‘ 
 
HOZZÁVALÓK:

6-8 mogyoróhagyma
50 dkg burgonya
20 dkg sárgarépa
10 dkg zeller
2 póréhagyma (fehér része)
4 paradicsom
4 szelet szalonna
5 dkg vaj
60 dkg tÅ‘kehalfilé
2 babérlevél
2 dl fehérbor
5 dl halleves (leveskockából)
Å‘rölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A meghámozott burgonyát, sárgarépát, zellert és pórét apróra vágjuk. A paradicsomokat meghámozzuk, négyfelé vágjuk, a magokat kikaparjuk. A hagymákat kettévágjuk, a szalonnát felkockázzuk. Kivajazott mély tepsibe szórjuk a szalonnakockákat, majd a zöldség harmadát rátesszük. Erre fektetjük a haldarabokat, sóval, borssal meghintjük, és a maradék zöldséggel befedjük. Közészúrjuk a babérleveleket, és a borral meg a hallevessel annyira meglocsoljuk, hogy a tepsi a kétharmad részéig megteljen. Alufóliával lefedjük, és nem túl meleg sütÅ‘ben készre sütjük. A tepsiben tálaljuk.

Forrás: http://www.fakanal.hu/