| | | HOZZÁVALÓK:
6-8 mogyoróhagyma 50 dkg burgonya 20 dkg sárgarépa 10 dkg zeller 2 póréhagyma (fehér része) 4 paradicsom 4 szelet szalonna 5 dkg vaj 60 dkg tÅ‘kehalfilé 2 babérlevél 2 dl fehérbor 5 dl halleves (leveskockából) Å‘rölt bors só
ELKÉSZÍTÉS
A meghámozott burgonyát, sárgarépát, zellert és pórét apróra vágjuk. A paradicsomokat meghámozzuk, négyfelé vágjuk, a magokat kikaparjuk. A hagymákat kettévágjuk, a szalonnát felkockázzuk. Kivajazott mély tepsibe szórjuk a szalonnakockákat, majd a zöldség harmadát rátesszük. Erre fektetjük a haldarabokat, sóval, borssal meghintjük, és a maradék zöldséggel befedjük. Közészúrjuk a babérleveleket, és a borral meg a hallevessel annyira meglocsoljuk, hogy a tepsi a kétharmad részéig megteljen. Alufóliával lefedjük, és nem túl meleg sütÅ‘ben készre sütjük. A tepsiben tálaljuk. |
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|