| | | HOZZÁVALÓK:
20 dkg bab (mirelit) 5 dkg bazsalikomlevél 1 gerezd fokhagyma 9 evőkanál olaj 2 citrom (leve) 1 fej saláta 1 édeskömény 4 szelet tonhal 1 evőkanál halfűszerkeverék 4 szelet fokhagymás pirítós őrölt bors só
ELKÉSZÍTÉS
A babot sós vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük. A felét félretesszük, és bazsalikommal, fokhagymával, csipetnyi sóval, borssal, 6-6 evőkanál olajjal és citromlével turmixoljuk. A salátát megmossuk, lecsöpögtetjük, és apróra tépkedjük. Az édeskömény közepét kivágjuk, és lereszeljük. A maradék olajat és citromlevet összekeverjük, sóval és borssal ízesítjük. A halszeleteket mélyen bevagdaljuk, a fűszerkeverékkel megszórjuk, és aranyszínűre grillezzük. A salátát tálra rendezzük, rátesszük a halszeleteket, a babos szósszal leöntjük, a maradék babbal megszórjuk, és rárakjuk a fokhagymás pirítóst. |
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|