| | | HOZZÁVALÓK:
4 szelet tonhal 2 babérlevél 1 citrom 6 evőkanál olaj 1 evőkanál apróra vágott oreganó 3 evőkanál (konzerv) kapribogyó őrölt bors só ELKÉSZÍTÉSA citrom héját gyufaszál vastagságúra vágjuk. Az olajban a citromhéjat és a babérlevelet kissé átsütjük, majd levesszük a tűrzől, lefedjük, és 15 percig állni hagyjuk. A halszeleteket ezzel az olajjal megkenjük, sóval, meghintjük, és mindkét oldalukon pirosra grillezzük. A maradék olajat áttörjük, belekeverjük a citromlét és a kapribogyót. Sóval, borssal ízesítjük, és felforrósítjuk. A halszeleteket tányérokra adagoljuk, és a szósszal leöntjük. Hidegen is tálalhatjuk. A grillezett halat teljesen kihűtjük, és a hideg szósszal meglocsoljuk. Párolt rizst vagy főtt tésztát kínálhatunk mellé. |
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|