| | | HOZZÁVALÓK: 4 szelet lazac 2 evÅ‘kanál olaj A currys gombához
1 fej vöröshagyma 2 cm-es darabka gyömbér 1 evÅ‘kanál csípÅ‘s curry 2 dkg vaj 30 dkg apró gomba 2,5 dl kókusztej Å‘rölt bors só A díszítéshez
kapor ELKÉSZÍTÉSA gyömbért meghámozzuk és lereszeljük. Egy serpenyÅ‘ben a vajban a curryt és a gyömbért 1 percig sütjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk. A gombát is a hagymához adjuk, sóval ízesítjük, és félpuhára pároljuk. Kevergetve apránként beleöntjük a kókusztejet, és készre fÅ‘zzük. Közben a lazacszeleteket olajjal megkenjük, sóval, borssal meghintjük, és grillen pirosra sütjük. Tányérokra osztjuk, a currys gombával leöntjük, és kaporral díszítve, rögtön tálaljuk Bármilyen gombából készíthetjük, lényeg, hogy illatos, ízletes fajta legyen. |
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|