| | | HOZZÁVALÓK:
4 szelet lazac 2 evÅ‘kanál olaj só
A tárkonyos habhoz 2 uborka 3 zselatinlap 1 szál újhagyma 1 citrom 1 dl tej 40 dkg sajt 2 petrezselyem (apróra vágott) 2 tárkony (apróra vágott) Å‘rölt bors só
ELKÉSZÍTÉS
Az uborkákat meghámozzuk, lereszeljük, szűrÅ‘be tesszük, sóval meghintjük, és hagyjuk lecsöpögni. Vízzel lemossuk, és kinyomkodjuk belÅ‘le a nedvességet. A zselatinlapokat 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A hagymát vékony karikákra vágjuk, a citrom héját lereszeljük, a levét kinyomjuk. A tejet felforraljuk, majd belekeverjük a zselatint. Salátástálban simára keverjük a reszelt sajtot, az uborkát, a citrom levét és héját, a hagymát, a petrezselymet a tárkonyt, és sóval, borssal ízesítjük. Állandóan kevergetve hozzáadjuk a zselatinos tejet, 2 órára hűtÅ‘be tesszük, majd turmixoljuk, és ismét 2 órát pihentetjük. Tálalás elÅ‘tt a lazacokat meghintjük sóval, megkenjük olajjal, és 2 percig mindkét oldalukat grillezzük. Tányérokra rendezzük, és a tárkonyos krémmel tálaljuk.
|
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|