Grillezett hal tárkonyos habbal Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnÅ‘ 
 
HOZZÁVALÓK:

4 szelet lazac
2 evÅ‘kanál olaj


A tárkonyos habhoz
2 uborka
3 zselatinlap
1 szál újhagyma
1 citrom
1 dl tej
40 dkg sajt
2 petrezselyem (apróra vágott)
2 tárkony (apróra vágott)
Å‘rölt bors


ELKÉSZÍTÉS

Az uborkákat meghámozzuk, lereszeljük, szűrÅ‘be tesszük, sóval meghintjük, és hagyjuk lecsöpögni.  Vízzel lemossuk, és kinyomkodjuk  belÅ‘le a nedvességet. A zselatinlapokat 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A hagymát vékony karikákra vágjuk, a citrom héját lereszeljük, a levét kinyomjuk. A tejet felforraljuk, majd belekeverjük a zselatint. Salátástálban simára keverjük a reszelt sajtot, az uborkát, a citrom levét és héját, a hagymát, a petrezselymet a tárkonyt, és sóval, borssal ízesítjük. Állandóan kevergetve hozzáadjuk a zselatinos tejet, 2 órára hűtÅ‘be tesszük, majd turmixoljuk, és ismét 2 órát pihentetjük. Tálalás elÅ‘tt a lazacokat meghintjük sóval, megkenjük olajjal, és 2 percig mindkét oldalukat grillezzük. Tányérokra rendezzük, és a tárkonyos krémmel tálaljuk.

Forrás: http://www.fakanal.hu/