| | | HOZZÁVALÓK:
4 tÅ‘kehalfilé 2 sárgarépa 10 dkg gomba 2 póréhagyma (fehér része) 3 dkg vaj 1 dl száraz fehérbor sült halak fűszerkeverék csipetnyi Cayenne bors Å‘rölt bors só
ELKÉSZÍTÉS
A répát, a gombát és a pórét vékony csíkokra vágjuk. A vajat serpenyÅ‘ben megolvasztjuk, hozzáadjuk a zöldségeket, és beleöntjük a bort. Összekeverjük, 6 percig pároljuk, majd sóval, borssal ízesítjük. 4 négyzet alakú alufóliadarab közepére elosztjuk a zöldségkeverék felét, erre teszünk egy-egy halat megszórjuk a Delikát Sült halak fűszerkeverékkel, majd a maradék zöldségkeverékkel befedjük a szeleteket. Cayenne borssal meghintjük, és félhold alakban lezárjuk a fóliákat. Barbecue-sütÅ‘n 20 percig sütjük. (A sütés végére az alufólia jól felfújódik.) Tányérokra tesszük, de nem vesszük ki a fóliából, úgy kínáljuk. Currys rizst adhatunk mellé.
Variáció Könnyebb fogást kapunk, ha elhagyjuk a vajat, és helyette 2 evÅ‘kanál tejszínt használunk.
Jó tudni Vastag alufóliát használjunk, vagy csináljunk két réteget, hogy semmi ne folyjon ki belÅ‘le! A sütÅ‘papírral ellentétben, az alufólia a hosszú ideig tartó sütésre és a magas hÅ‘fokon készített ételekhez való.
|
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|