Gombás-boros hal Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnÅ‘ 
 
HOZZÁVALÓK:

4 tÅ‘kehalfilé
2 sárgarépa
10 dkg gomba
2 póréhagyma (fehér része)
3 dkg vaj
1 dl száraz fehérbor
sült halak fűszerkeverék
csipetnyi Cayenne bors
Å‘rölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A répát, a gombát és a pórét vékony csíkokra vágjuk. A vajat serpenyÅ‘ben megolvasztjuk, hozzáadjuk a zöldségeket, és beleöntjük a bort. Összekeverjük, 6 percig pároljuk, majd sóval, borssal ízesítjük. 4 négyzet alakú alufóliadarab közepére elosztjuk a zöldségkeverék felét, erre teszünk egy-egy halat megszórjuk a Delikát Sült halak fűszerkeverékkel, majd a maradék zöldségkeverékkel befedjük a szeleteket. Cayenne borssal meghintjük, és félhold alakban lezárjuk a fóliákat. Barbecue-sütÅ‘n 20 percig sütjük. (A sütés végére az alufólia jól felfújódik.) Tányérokra tesszük, de nem vesszük ki a fóliából, úgy kínáljuk. Currys rizst adhatunk mellé.

Variáció
Könnyebb fogást kapunk, ha elhagyjuk a vajat, és helyette 2 evÅ‘kanál tejszínt használunk.

Jó tudni
Vastag alufóliát használjunk, vagy csináljunk két réteget, hogy semmi ne folyjon ki belÅ‘le! A sütÅ‘papírral ellentétben, az alufólia a hosszú ideig tartó sütésre és a magas hÅ‘fokon készített ételekhez való.

Forrás: http://www.fakanal.hu/