HOZZÁVALÓK:
4 szezámmagos zsemle
35 dkg (konzerv) lazac
1 tojás
1 evÅ‘kanál citromlé
2-2 evÅ‘kanál joghurt, finomra vágott snidling és petrezselyem
1 kávéskanál tárkony
2 kávéskanál mustár
8 salátalevél
6 evÅ‘kanál zsemlemorzsa
Å‘rölt bors
só
olaj, a sütéshez
ELKÉSZÍTÉSA lazacot lecsöpögtetjük, villával összetörjük, összekeverjük a zsemlemorzsával, a tojással, a joghurttal, a citromlével, a snidlinggel, a mustárral, a petrezselyemmel meg a tárkonnyal, és sóval,borssal ízesítjük. A masszát négy részre osztjuk, pogácsákat formázunk belÅ‘lük, és olajban mindkét oldalukat megsütjük. Félbevágjuk a zsemléket, salátalevéllel béleljük, és beletesszük a húspogácsákat. Azonnal tálaljuk.
A húsra még egy paradicsomkarikát is tehetünk, a masszát pedig kaporral is ízesíthetjük. A lazacot maradék darált sült hússal helyettesíthetjük.