| | | HOZZÁVALÓK:
1 kg borjúhús 1 sárgarépa 1 zellerszár 1 fej vöröshagyma 1 babérlevél só 4 szem bors
A tonhalmártáshoz 15 dkg tonhal (bÅ‘r nélkül) 4 szardellagyűrű 1 teáskanál citromlé 2 evÅ‘kanál kapribogyó só
ELKÉSZÍTÉS
A répát és a hagymát kockákra, a zellert karikákra vágjuk. A húst mély lábasba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Beletesszük a zöldségeket, a babérlevelet, és Delikáttal ízesítjük. Felforraljuk, majd lefedve másfél óráig fÅ‘zzük. A húst kivesszük, kihűtjük, majd vékony szeletekre vágjuk, és tálra rendezzük úgy, hogy a szeletek félig fedjék egymást. A mártáshoz a tonhalat vízgÅ‘zben megpároljuk. Amikor kihűlt, a szardellával együtt sűrű krémmé turmixoljuk. Apránként hozzákeverjük az olajat, a citromlét és a kapribogyókat. Borssal ízesítjük. A mártást a hússzeletekre öntjük. A tálra folpackot teszünk, és 24 órára hűtÅ‘be rakjuk.
Ha tovább pihentetjük a mártásos húst a hűtÅ‘ben (akár 48 óráig), még intenzívebb íze és illata lesz. |
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|