Főtt borjú tonhalmártással Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnÅ‘ 
 
HOZZÁVALÓK:

1 kg borjúhús
1 sárgarépa
1 zellerszár
1 fej vöröshagyma
1 babérlevél

4 szem bors

A tonhalmártáshoz
15 dkg tonhal (bÅ‘r nélkül)
4 szardellagyűrű
1 teáskanál citromlé
2 evÅ‘kanál kapribogyó


ELKÉSZÍTÉS

A répát és a hagymát kockákra, a zellert karikákra vágjuk. A húst mély lábasba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Beletesszük a zöldségeket, a babérlevelet, és Delikáttal ízesítjük. Felforraljuk, majd lefedve másfél óráig fÅ‘zzük. A húst kivesszük, kihűtjük, majd vékony szeletekre vágjuk, és tálra rendezzük úgy, hogy a szeletek félig fedjék egymást. A mártáshoz a tonhalat vízgÅ‘zben megpároljuk. Amikor kihűlt, a szardellával együtt sűrű krémmé turmixoljuk. Apránként hozzákeverjük az olajat, a citromlét és a kapribogyókat. Borssal ízesítjük. A mártást a hússzeletekre öntjük. A tálra folpackot teszünk, és 24 órára hűtÅ‘be rakjuk.
Ha tovább pihentetjük a mártásos húst a hűtÅ‘ben (akár 48 óráig), még intenzívebb íze és illata lesz.

Forrás: http://www.fakanal.hu/