Északi saláta Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnÅ‘ 
 
HOZZÁVALÓK:

4 burgonya
8 szem szegfűbors
2 fej galambbegysaláta
8 retek
2 fej vöröshagyma
4 marinált hering
10 dkg garnélarák

A szószhoz
1 citrom
1 dl tejszín
2 evÅ‘kanál vodka
1 kávéskanál só
Å‘rölt fehér bors

A díszítéshez
kapor

ELKÉSZÍTÉS

A burgonyákat meghámozzuk, és 4 szegfűborssal ízesített vízben, kuktában megfÅ‘zzük. A salátát megmossuk, a retkeket megtisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk. A heringeket 2 cm-es darabkákra szeleteljük. A maradék szegfűborsot durvára Å‘rüljük. A salátalevelekkel 4 agyagtányért kibélelünk, erre tesszük a heringdarabokat, a rákokat, a retekkarikákat, a hagymát, majd minden tálra 1-1 fÅ‘tt, felkarikázott burgonyát. Az Å‘rölt szegfűborssal megszórjuk. A szószhoz a citromlét, a tejszínt, a vodkát, a sót és a borsot habosra keverjük. Kaporral megszórjuk, és a saláta mellé kínáljuk.

Variáció
Vodka helyett gint vagy pálinkát is használhatunk.
Ehhez a recepthez olyan hagymával és ecettel marinált heringet használjunk, amely gyűrű alakúra csavartan kapható. Konzervként a szupermarketek polcain találhatjuk meg.

Forrás: http://www.fakanal.hu/