| | | HOZZÁVALÓK:
4 burgonya 8 szem szegfűbors 2 fej galambbegysaláta 8 retek 2 fej vöröshagyma 4 marinált hering 10 dkg garnélarák
A szószhoz 1 citrom 1 dl tejszín 2 evÅ‘kanál vodka 1 kávéskanál só Å‘rölt fehér bors
A díszítéshez kapor
ELKÉSZÍTÉS
A burgonyákat meghámozzuk, és 4 szegfűborssal ízesített vízben, kuktában megfÅ‘zzük. A salátát megmossuk, a retkeket megtisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk. A heringeket 2 cm-es darabkákra szeleteljük. A maradék szegfűborsot durvára Å‘rüljük. A salátalevelekkel 4 agyagtányért kibélelünk, erre tesszük a heringdarabokat, a rákokat, a retekkarikákat, a hagymát, majd minden tálra 1-1 fÅ‘tt, felkarikázott burgonyát. Az Å‘rölt szegfűborssal megszórjuk. A szószhoz a citromlét, a tejszínt, a vodkát, a sót és a borsot habosra keverjük. Kaporral megszórjuk, és a saláta mellé kínáljuk.
Variáció Vodka helyett gint vagy pálinkát is használhatunk.
Ehhez a recepthez olyan hagymával és ecettel marinált heringet használjunk, amely gyűrű alakúra csavartan kapható. Konzervként a szupermarketek polcain találhatjuk meg. |
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|