| | | HOZZÁVALÓK:
A krokettekhez 1 citrom 20 dkg hal 20 dkg zöldbab 6 bazsalikomlevél 16 salátalevél 1 kávéskanál curry 1 kávéskanál barna cukor 2 evÅ‘kanál olaj 1 tojás Å‘rölt bors só
A szószhoz 1 gerezd fokhagyma 1 evÅ‘kanál olaj 4 evÅ‘kanál szójaszósz 4 evÅ‘kanál édes-savanyú szósz
ELKÉSZÍTÉS
A szószhoz a zúzott fokhagymát olajban megfuttatjuk, majd belekeverjük a kétféle szószt, és félretesszük. A krokettekhez a citrom héját lereszeljük, a halat kis kockákra, a bazsalikomot apróra vágjuk. A zöldbabot sós vízben megfÅ‘zzük, és lecsöpögtetjük. A halat és a babot finomra turmixoljuk, majd belekeverjük a citromhéjat, a curryt, a tojást, a borsot, a cukrot, és az olajban megsütjük. PapírtörlÅ‘vel a zsiradékot leitatjuk. Minden golyót 1-1 salátalevélbe csomagolunk, és a szószba téve tálaljuk.
ElÅ‘ételnek is kitűnÅ‘. Egészen pici golyókat készítsünk, és lefagyaszthatjuk. Felengedés nélkül, forró olajban kisütjük a golyókat. |
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|