Csípős spagetti Nyomtatás
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnÅ‘ 
 
HOZZÁVALÓK:

50 dkg spagetti
4 gerezd fokhagyma
8 szardella filé (konzerv)
4 dl olaj
fél hegyes pirospaprika
4 evÅ‘kanál finomra petrezselyem
4 dkg zsemlemorzsa
Å‘rölt bors


ELKÉSZÍTÉS

Forrásban lévÅ‘, sós, olajos vízben megfÅ‘zzük a spagettit, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük, és félretesszük. A kis üvegbÅ‘l vagy konzervbÅ‘l kiszedjük a szardellafiléket, jól lecsöpögtetjük, hideg vízzel leöblítjük, majd egy tányéron villával összetörjük. SerpenyÅ‘ben, bÅ‘ forró olajban megpirítjuk a fokhagymagerezdeket, majd azt is félretesszük. Az olajba beletesszük a pépesített szardellát, és kevergetve hagyjuk oldódni, amíg egynemű szószt kapunk. Hozzáadjuk a kimagozott paprikát meg a petrezselymet, összekeverjük, és félretesszük. SerpenyÅ‘ben, kevés olajban megpirítjuk a zsemlemorzsát (óvatosan, nehogy megégjen), majd levesszük a tűzrÅ‘l. A tésztát tálalótálba tesszük, ráöntjük a mártást meg a pirított zsemlemorzsát, összekeverjük, és azonnal tálaljuk.

Forrás: http://www.fakanal.hu/