| | | HOZZÁVALÓK:
50 dkg spagetti 4 gerezd fokhagyma 8 szardella filé (konzerv) 4 dl olaj fél hegyes pirospaprika 4 evÅ‘kanál finomra petrezselyem 4 dkg zsemlemorzsa Å‘rölt bors só
ELKÉSZÍTÉS
Forrásban lévÅ‘, sós, olajos vízben megfÅ‘zzük a spagettit, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük, és félretesszük. A kis üvegbÅ‘l vagy konzervbÅ‘l kiszedjük a szardellafiléket, jól lecsöpögtetjük, hideg vízzel leöblítjük, majd egy tányéron villával összetörjük. SerpenyÅ‘ben, bÅ‘ forró olajban megpirítjuk a fokhagymagerezdeket, majd azt is félretesszük. Az olajba beletesszük a pépesített szardellát, és kevergetve hagyjuk oldódni, amíg egynemű szószt kapunk. Hozzáadjuk a kimagozott paprikát meg a petrezselymet, összekeverjük, és félretesszük. SerpenyÅ‘ben, kevés olajban megpirítjuk a zsemlemorzsát (óvatosan, nehogy megégjen), majd levesszük a tűzrÅ‘l. A tésztát tálalótálba tesszük, ráöntjük a mártást meg a pirított zsemlemorzsát, összekeverjük, és azonnal tálaljuk. |
Forrás: http://www.fakanal.hu/
|